Gemeente De Bilt


Hulp bij het huishouden blijft

De gemeente De Bilt heeft overeenstemming bereikt met Vitras/CMD om hulp bij het huishouden te blijven leveren in De Bilt.

De levering stond aanvankelijk op de tocht omdat Vitras/CMD de overeenkomst met de gemeente per 20 april 2009 had opgezegd omdat zij de hulp niet langer kostendekkend konden aanbieden. De gemeente heeft Vitras/CMD te kennen gegeven de opzegging niet te aanvaarden en de instelling te houden aan de oorspronkelijke duur van de overeenkomst tot 1 januari 2010.

Tevens is aangegeven dat de gemeente bereid is te zoeken naar tussentijdse oplossingen die niet alleen gelden voor Vitras/CMD maar die ten goede komen aan alle thuiszorginstellingen. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de thuiszorginstelling een hogere vergoeding voor de hulp bij het huishouden te geven dan oorspronkelijk was afgesproken, dit onder voorbehoud van instemming door de gemeenteraad. Aanvankelijk was afgesproken dat de tarieven zouden worden gecorrigeerd voor de prijsontwikkelingen in 2008. Bij de vaststelling van de nieuwe tarieven is ook de prijsontwikkeling over 2007 meegewogen. Als gevolg van dit besluit nemen de kosten voor de gemeente in 2009 met ongeveer ¤ 150.000,- toe.

De gemeente heeft besloten de hulp bij het huishouden vervroegd aan te besteden. De huidige overeenkomsten lopen in ieder geval op 1 januari 2010 af. Met instemming van alle gecontracteerde thuiszorginstellingen wil de gemeente al per 1 oktober 2009 of zoveel eerder als mogelijk, op basis van een aanbesteding nieuwe overeenkomsten afsluiten. De gemeente heeft de instellingen gevraagd om een reactie op dit voornemen en hoopt alle reacties binnenkort binnen te hebben.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Communicatieadviseur, Ingrid Verbeek, telefoon (030) 228 95 01

Bilthoven, 3 februari 2009