Ingezonden persbericht


PERSBERICHT: Red Hand Day 2009: 1 miljoen handtekeningen tegen inzet van kindsoldaten

Red Hand Day 2009


1 miljoen handtekeningen tegen inzet van kindsoldaten

Jongeren over de hele wereld hebben in het kader van Red Hand Day één miljoen handtekeningen verzameld tegen de inzet van kindsoldaten. De handtekeningen worden op donderdag 12 februari aangeboden aan de Verenigde Naties in New York. Met de actie op Red Hand Day willen de jongeren de VN ertoe bewegen dat het naleven van het Protocol Kindsoldaten overal ter wereld zal worden afgedwongen en dat de strijd tegen de inzet van kindsoldaten de hoogste prioriteit krijgt.

Red Hand Day markeert de 7e verjaardag van de inwerkingtreding van het Aanvullende Protocol Kindsoldaten bij het VN-verdrag inzake de Rechten van het Kind. De rode hand wordt wereldwijd door onder andere de Coalition to Stop the Use of Child Soldiers als symbool gebruikt tegen de inzet en de rekrutering van kindsoldaten.

War Child maakt deel uit van de Coalition en ondersteunt de handtekeningenactie. Het algemene doel van Red Hand Day is het vergroten van het bewustzijn over het lot van kindsoldaten via publieke acties, demonstraties en op alle andere mogelijke manieren.

Voor meer informatie of om zelf een bijdrage te leveren aan Red Hand Day, bezoek de website: www.redhandday.org


---