Gemeente Lopik

GEMEENTE
LOPIK Onderwerp: Informatieavond verkeersmaatregelen Lopikerweg Oost en Lekdijk op 11 februari

P Vanwege het landelijke project `Duurzaam Veilig' zijn verkeersmaatregelen opgesteld voor Lopikerkapel en Uitweg. Het doel is de verkeersveiligheid te verhogen door middel van het benadrukken van de ingangen van de E bebouwde kommen en het aanbrengen van enkele snelheidsbeperkende maatregelen. Daarnaast wil de gemeente een doseerinstallatie op de Lekdijk R plaatsen, om het sluipverkeer over de Lopikerweg Oost en de Lekdijk te ontmoedigen. Direct aanwonenden zijn per brief uitgenodigd voor een informatieavond op 11 februari 2009 om 20.00 uur in Buurthuis D'Ouwe S School in Lopikerkapel. Ook andere belangstellenden zijn van harte welkom.

In het plan wordt voor Uitweg en Lopikerkapel vooral geprobeerd met behulp van B verspringingen van de weg-as en versmallingen van de weg de snelheid van het autoverkeer te beperken. Daarnaast wordt voorgesteld op punten waar dat gewenst is het attentieniveau van de weggebruiker te verhogen door de inrichting van de weg. Verkeersdrempels en verkeersplateaus zijn niet in het plan E opgenomen, aangezien deze schade kunnen veroorzaken aan de lintbebouwing die in veel gevallen dicht langs de weg is gesitueerd. De doseerinstallatie die is voorzien op de Lekdijk, zal de route over de Lopikerweg Oost of de Lekdijk richting de A2 minder aantrekkelijk maken voor woon- R werkverkeer tijdens spitstijden. Het streven is om dit verkeer over de provinciale weg (N210) te laten rijden, die daar vanwege de weginrichting veel beter op berekend is.

I De gemeente Lopik bespreekt beide onderwerpen met de direct aanwonenden op woensdag 11 februari 2009 om 20.00 uur in Buurthuis D' Ouwe School, Lopikerweg Oost 181 in Lopikerkapel. Zij zijn hiervoor per brief uitgenodigd. Ook andere belangstellenden zijn van harte welkom. C
Lopik, 3 februari 2009