Tweede Kamer der Staten Generaal

De vaste commissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap ontvangt op woensdag 11 februari 2009 om 12.30 uur in de Groen van Prinstererzaal de onderzoeksrapporten inzake het parlementair onderzoek `invoering competentiegerichte kwalificatiedossier in het middelbaar beroepsonderwijs (mbo)'.

De rapporten worden tijdens een openbare briefing aangeboden aan de commissie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en toegelicht door de onderzoekers. Vanaf 14.00 uur is er voor de pers gelegenheid tot het stellen van vragen.

De aanleiding voor het onderzoek was om na te gaan of het invoeringsproces van het competentiegericht onderwijs in het mbo voldoet aan de eisen zoals verwoord in het toetsingkader en de uitvoeringstoets van de Commissie Parlementair Onderzoek Onderwijsvernieuwingen.

De rapporten zijn in opdracht van de commissie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap opgesteld door onderzoekers van bureau Kenniscentrum Beroepsonderwijs Arbeidsmarkt (KBA), Instituut voor Onderzoek van Overheidsuitgaven (IOO), bureau Regioplan en het Bureau Onderzoek en Rijksuitgaven van de Tweede Kamer.