Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 10.35 uur

Utrecht, 11-02-2009

Zakkenrollers bij station

WOERDEN De politie heeft dinsdag 10 februari een flyeractie gehouden op het station om reizigers te waarschuwen voor zakkenrollers.

Sinds eind januari zijn er vijf aangiftes binnengekomen van zakkenrollen. In de meeste gevallen heeft het slachtoffer een treinkaartje gekocht via de automaat en is hierbij waarschijnlijk de pincode afgekeken. Vervolgens hebben de daders de portemonnee gerold en is met de pas geld gepind. De politie heeft de aangiftes in onderzoek en heeft sinds die tijd extra toezicht gehouden, zowel opvallend als onopvallend. Dinsdag 10 februari is een flyeractie gehouden om reizigers te waarschuwen en extra alert te zijn.

Melding man bij school

NIGTEVECHT De politie is een onderzoek gestart om de identiteit te achterhalen van een man die maandag 9 februari twee scholen in Nigtevecht is binnengelopen.

Leerkrachten van een school aan de Dorpsstraat zagen rond 12.00 uur een man in de school. Toen zij hem aanspraken, reageerde hij geïrriteerd en liep de school weer uit. Ook bij een school aan de Raadhuisstraat is deze man rond hetzelfde tijdstip gezien. Het ging om een blanke man van ongeveer 30 tot 35 jaar met donkerblond kort haar. Hij was netjes gekleed en droeg een lange blauwe winterjas.

Uit onderzoek is gebleken dat deze man niets te maken heeft met de incidenten in Weesp, waarbij dreigementen zijn geuit naar verschillende scholen. Mocht u informatie hebben over de identiteit van deze man, belt u dan met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

Verkeersagressie

BREUKELEN Een fietser werd op dinsdagavond 10 februari door een inzittende van een auto mishandeld.

Rond 19.40 uur fietste een 51-jarige man uit Breukelen over de Stationsweg. Daar werd hij afgesneden door een auto, die het parkeerterrein van een horecagelegenheid op wilde rijden. De Breukelaar gaf een klap op de kofferbak van de auto. Dat viel kennelijk in verkeerde aarde bij de inzittenden van de auto. Een man stapte uit de auto, liep naar de fietser toe en gaf hem een vuistslag in zijn gezicht. Daarna stapte de man in en reed de auto weg.

Het slachtoffer liep door de mishandeling een flinke snee boven zijn oog op. Hij is voor behandeling naar het ziekenhuis gegaan. De politie heeft ter plaatse met enkele getuigen gesproken. Het slachtoffer heeft toegezegd op woensdag 11 februari aangifte te komen doen. De politie stelt een onderzoek naar de mishandeling in.

Fietsendieven

MAARSSEN Twee fietsendieven liepen op dinsdagmiddag 10 februari tegen de lamp.

Rond 15.45 uur zagen agenten dat twee jongens op de Safariweg veel aandacht hadden voor in de fietsenstalling staande fietsen. De twee wisten met een moedersleutel het slot van een fiets te openen, sprongen beiden op de fiets en gingen ervandoor. De agenten gingen achter hen aan en de twee, jongemannen van 19 jaar en afkomstig uit Utrecht, werden aangehouden. De fiets werd in beslag genomen. De twee dieven werden naar het politiebureau overgebracht en voor nader onderzoek ingesloten. De 56-jarige Maarssense eigenaresse van de fiets deed aangifte van de diefstal.

Stomdronken

WOERDEN Een politieagente pakte in haar vrije tijd de autosleutels van een stomdronken automobilist af. Zijn adem ontregelde de ademanalyseapparatuur.

Rond 14.25 uur was een politieagente in haar vrije tijd aan het tanken bij een benzinestation aan de Europabaan. Daar zag zij dat een automobilist aan kwam rijden, uitstapte en zwalkend naar de kassa liep. Zij liep naar hem toe en rook een sterke alcohollucht. Daarop pakte zij de autosleutels van de man af en belde de politiemeldkamer.

Agenten kwamen ter plaatse en uit de blaastest bleek dat de man, 41 jaar en afkomstig uit Schiedam, beduidend te veel had gedronken. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Bij de ademanalyse blies hij 1295 ug/l en 1334 ug/l (ongeveer zes keer het wettelijke maximum van 220 ug/l), maar het apparaat gaf een storing aan omdat er te veel alcohollucht in de betreffende ruimte hing. Daarom is ter bepaling van het alcoholgehalte een bloedproef afgenomen. Aan de hand van de uitslag daarvan (duurt enkele weken) wordt proces-verbaal tegen de verdachte opgemaakt. Het rijbewijs van de Schiedammer is ingevorderd.

Dure autos gestolen

NIEUWER TER AA Bij een garagebedrijf werd in de nacht van maandag 9 op dinsdag 10 februari ingebroken. Daarbij werden onder andere meerdere dure autos gestolen.

Op maandagavond verliet de 56-jarige eigenaar zijn garagebedrijf aan de Ter Aaseweg. Toen hij op dinsdagochtend rond 07.45 uur bij het bedrijf terugkwam, zag hij dat er was ingebroken. Ook bleek het toegangshek tot het terrein te zijn geforceerd. Uit het bedrijfspand en van het terrein bleken in totaal zeven autos te zijn gestolen:
* Zwarte Porsche Carrera

* Zwarte Volkswagen Caddy, kenteken 41-BX-GP
* Zwarte Audi A3, kenteken XS-XB-74

* Blauwe Audi A8, kenteken 15-XV-PV

* Grijze Audi A6, kenteken 62-XG-JX

* Grijze Ford S-max, kenteken 11-TK-GZ

* Witte Ford Transit, kenteken 15-BS-BZ, met blauwe belettering

De Porsche werd op dinsdag in de regio Utrecht teruggevonden en hij is in beslag genomen.

Aan getuigen die in de nacht van maandag op dinsdag iets verdachts hebben gezien bij het garagebedrijf of op, dan wel in de omgeving van de Ter Aaseweg of de genoemde autos nadien hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844 of via meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.