Politie Drenthe

Aanhoudingen in onderzoek drugshandel

Assen, 11-02-2009 o De politie heeft dinsdagmiddag acht verdachten aangehouden in verband met handel in en bezit van harddrugs. Bij een inval in een woning in de Oldengaardestraat zijn drie mensen aangehouden die verdacht worden van de handel in hard drugs. Het gaat om de bewoners van het pand, een 56-jarige en een 42-jarige man. De derde verdachte is een 29-jarige vrouw uit Assen.

Bij de inval werd een handelshoeveelheid heroïne en cocaïne aangetroffen, een geldbedrag en een wapen. Vanwege het vermoeden van aanwezigheid van een vuurwapen is bij de inval een speciaal politieteam ingezet. In verband hiermee is ook een inval gedaan in een woning in de Emmer woonwijk de Rietlanden.
Voordat de inval plaatsvond zijn er vijf verdachten, alle inwoners van Assen, aangehouden die het pand hadden bezocht om drugs te kopen. Zij zijn verhoord vanwege het bezit van harddrugs en zijn na verhoor weer in vrijheid gesteld. De drie hoofdverdachten zitten nog vast. Enkele weken geleden heeft de politie een inval gedaan in een woning aan de Talmastraat, vanwege de handel in harddrugs en daarmee gepaard gaande overlast. Een deel van de handel die vanuit dit pand werd gedaan heeft zich daarna verplaatst naar de Oldengaardestraat, waar het nu door de politie is beëindigd. (09-001152)