Nieuw-Vlaamse Alliantie


N-VA eist ontslag Reynders (11/02/09)

Het is de federale regering die alle schuld treft, door haar voortdurende geklungel in de aanpak van de financiële crisis en in het bijzonder van het dossier Fortis. Voor de staatsfinanciën kan dit dramatische gevolgen hebben. Het wordt dringend tijd dat minister van Financiën Reynders eindelijk zijn conclusies trekt en onmiddellijk ontslag neemt. Samen met ex-premier Leterme is hij immers de hoofdverantwoordelijke voor het hele Fortis-debacle.

De N-VA heeft van bij het begin van de bankencrisis geprotesteerd tegen de uitverkoop van Fortis, eerst aan Nederland en vervolgens aan BNP Paribas. Jan Jambon: Telkens werd onze kritiek hooghartig weggewuifd. De federale regering weigerde de optie van een nationalisering van Fortis te onderzoeken, omdat ze te koppig was om toe te geven dat ze dit dossier totaal fout en onrechtmatig had aangepakt. Verschillende economen traden ons toen bij, maar ook naar hen werd er toen niet geluisterd.

Jan Jambon heeft begrip voor het stemgedrag van de aandeelhouders, aangezien zij vanuit aandeelhoudersperspectief denken. Het is aan de federale overheid om aan het algemeen belang te denken. De federale regering bleef helaas volharden in de boosheid en stoot nu bijzonder hard met het hoofd tegen de muur. De slachtoffers zijn echter de belastingbetalers, want voor de staatsfinanciën die al dramatische begrotingstekorten moet verwerken heeft dit wellicht dramatische gevolgen.

Jan Jambon: De gewone burger zal financieel moeten opdraaien voor de fouten van Didier Reynders. Voor de N-VA is dat onaanvaardbaar. Wij eisen dan ook het onmiddellijke ontslag van minister Reynders.

Auteur:
Jan Jambon
N-VA-fractieleider Kamer

Meer informatie:
Contactpersoon: Jeroen Overmeer, woordvoerder
Telefoon: 02/219 49 30
Fax: 02/217 35 10
E-post: jeroen.overmeer@n-va.be
Url: www.n-va.be