Gemeente Nuth


Reconstructie Diepestraat, Hulsberg

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Nuth heeft onlangs de uitvoering van het project âReconstructie Diepestraat en de aanleg en vernieuwing (regenwater)riool Kampstraatâ, gegund aan Wegenbouwmaatschappij J.Heijmans. Inmiddels is de aannemer gestart met de voorbereiding en uitwerking van het project.

Naar verwachting zullen in maart 2009 de eerste werkzaamheden plaatsvinden. Een van de werkzaamheden betreft het verwijderen van de bomen in verband met de aanleg van het nieuwe fietspad. Ook zullen dan in deze maand diverse inventariserende werkzaamheden plaatsvinden.

Â

Medio april 2009 zal gestart worden met de feitelijke werkzaamheden. Als eerste zal de uitvoering van de rioleringswerkzaamheden in de Kampstraat en Diepestraat plaatsvinden. Aansluitend zullen de werkzaamheden uitgevoerd worden voor de inrichting van een 30 km gebied in de kern van Arensgenhout. Vervolgens wordt gefaseerd de reconstructie van de Diepestraat uitgevoerd in de richting van Hulsberg naar Schimmert.

Met nadruk vermelden wij dat het hier om een voorlopige en globale planning van de werkzaamheden gaat. Â

Â

Informatieavond

In verband met de uitvoering van de werkzaamheden organiseert Wegenbouwmaatschappij J. Heijmans op 16 maart 2008 van 20.00 uur tot ca. 22.30 uur een eerste informatieavond voor zowel de bewoners van de Diepestraat, Kampstraat en overige bewoners van Arensgenhout. Deze bijeenkomst vindt plaats in de zaal van Café Packbiers, Diepestraat nr. 6., Hulsberg. Tijdens deze avond worden door de aannemer op hoofdlijnen de uit te voeren werkzaamheden, planning, fasering en verkeersomleidingen toegelicht.

Â

De omwonenden zijn middels een brief voor deze bijeenkomst uitgenodigd. Overige belangstellenden die geen brief hebben ontvangen zijn overigens ook van harte welkom de bijeenkomst bij te wonen.

Verder worden de aanwezigen geïnformeerd over de informatieverstrekking tijdens de uitvoering en waar u met vragen en klachten terecht kunt. Ook zal tijdens deze avond een eerste inventarisatie plaatsvinden van zaken waarmee de aannemer tijdens de werkzaamheden rekening moeten houden (bijvoorbeeld de bereikbaarheid van (agrarische)bedrijven).

Â

In het verdere verloop van de uitvoering zal voor de bewoners van de Diepestraat en Kampstraat een tweede informatieavond plaatsvinden. Tijdens deze avond zullen de werkzaamheden tijdens de betreffende fasen specifieker besproken worden. Nadere infromatie hierover volgt te zijner tijd.

Â

30 km-gebied

Tijdens de eerste informatieavond in 2006 is door enkele bewoners van Arensgenhout verzocht om gelijktijdig met de reconstructie van de Diepestraat, in de kern van Arensgenhout een 30 km-gebied in te voeren. Door het college van burgemeester en wethouders is dit verzoek gehonoreerd. Tijdens deze tweede informatiebijeenkomst zal door de gemeente een plan gepresenteerd worden voor de aanleg van een 30 km-gebied.

Â

Voor vragen over de reconstructiewerkzaamheden kunt u contact opnemen met de heer K. Schrijvers, tel. 045-5659133

Â