( BW)(JDR-CABLE-SYSTEMS) JDR Cable Systems kreeg erkenning voor buitengewone groei

Environment Writers

CAMBRIDGE, Engeland--(BUSINESS WIRE)--Feb 11, 2009--

JDR Cable Systems Ltd., het in de Cambridgeshire gevestigde bedrijf, heeft nationale erkenning gekregen voor de snelle groei. Het bedrijf werd geaccrediteerd in de Sunday Times Buyout Track 100 die op 8 februari 2009 is verschenen. JDR was twaalfde gerangschikt in de jaarlijkse lijst van 100 bedrijven en was de hoogst geplaatste OEM (Original Equipment Manufacturer) in de lijst.

De Buyout Track 100 rangschikt de top 100 van niet-beursgenoteerde bedrijven voor de snelste groei over de afgelopen twee jaar. De winst is jaarlijks gestegen met 77 procent vanaf 2006 tot 2008. In 2007 voerde JDR onder de leiding van CEO Pat Herbert een buy-out uit gefinancierd door Vision Capital Ltd.

Patrick Phelan, algemeen directeur bij JDR, gaf als commentaar: “Deze erkenning is de weergave van de strategische expansie van JDR op nieuwe markten en de sterke inzet om kwaliteitsproducten en uitstekende service te leveren aan de traditionele markten van JDR, olie en gas en seismische exploratie. De groei op de markt van hernieuwbare energie is aanzienlijk geweest. Met de ontwikkeling van een nieuwe vestiging aan het diepwaterdok in Hartlepool Dock aan de oostkust van Groot-Brittannië heeft JDR zich gepositioneerd als de enige specialist in het VK voor de fabricage van elektriciteitskabels voor onderwatergebruik voor de diverse offshore-windmolenparken die gepland zijn voor de Britse kust en de rest van Europa.”

Deze investering is rendabel geworden toen JDR een contract in de wacht sleepte voor meer dan 200 km inter-array-kabels, inclusief vezeloptica en begrenzers, voor Greater Gabbard, het grootste offshore-windmolenpark ter wereld. De kabels zullen worden geleverd in de loop van 2009 en 2010 vanuit de vestiging in Cambridgeshire en de nieuwe vestiging in Hartlepool Dock.

“Hoewel strategische expansie een hoofddoel blijft, zijn onze uitstekende resultaten een aanwijzing van ons unieke vermogen om aan sterkte te winnen in onze kernmarkten, terwijl wij naar nieuwe markten uitbreiden”, aldus de heer Herbert. “Wij zien uit naar de volgende fase van onze ontwikkeling met blijvende investeringen in de toekomstige groei van het bedrijf.”

Meer details over de Sunday Times Buyout Track 100 kunt u lezen op www.fasttrack.co.uk.

JDR JDR is een toonaangevende leverancier van op maat ontworpen en vervaardigde elektriciteitskabels en voedingslijnen voor onderwatergebruik en scheepskabels. De uitgebreide portfolio van JDR op het gebied van productontwerp, fabricage en levering is gericht op de olie- en gassector, de sector van hernieuwbare energie op zee, de seismische industrie en de defensiesector. Met vestigingen overal ter wereld beschikt JDR tevens over een uitgebreid aanbod diensten op het vlak van onderzoek, ontwerp, techniek, fabricage, gespecialiseerde tests en integratie. www.jdrcables.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:

Pat Herbert, CEO
JDR Cable Systems (Holdings) Ltd.
Tel.: +1 (281) 640 6600
E-mail: pat.herbert@jdrcables.com
of
Patrick Phelan, algemeen directeur
JDR Cable Systems Ltd.
Tel.: +44 (0) 1353 860 022
E-mail: patrick.phelan@jdrcables.com
of
Jeanne Righter, marketingmanager voor de groep
JDR Cable Systems, Inc.
Tel.: +1 (832) 276 6166
E-mail: jeanne.righter@jdrcables.com