Creative Citizens 13 over Roots and Wings

06/02/2009 17:05

Kosmopolis Rotterdam

Op 12 februari vindt aflevering 13 van de jongerentalkshow Creative Citizens plaats in Rotterdam. Dit geëngageerde kunstproject is een concept van InterArt en wordt gerealiseerd in samenwerking met Kosmopolis Rotterdam. Jongeren met zeer diverse achtergrond discussiëren over de vraag: Hoe ontwikkel je wortels om jezelf te zijn en vleugels om steeds te veranderen? De artistieke inspiratie wordt verzorgt door, Merijn Scholten, Jason Gwen, La Melodia en vaste presentator Erik J. Dekker. Creative Citizens start om 19.30 uur en vindt plaats in Hal 4, Watertorenweg 200. De avond eindigt om 22.00 uur en is gratis toegankelijk.

Thema Roots and Wings

Creative Citizens 13 gaat op zoek naar de wortels en vleugels van de nieuwe generatie. Geven wortels houvast of beperken ze jongeren om uit te vliegen? Er wordt onderzocht of jongeren nog wel belang hebben bij sterke wortels in een snel veranderende wereld die voortdurend aanpassing vraagt. Ook de rol van onderwijs, leraren en lessen wordt onderzocht. Leiden ze je op tot werknemer of ook tot mens? Zo schetst Creative Citizens 13 de visie van jongeren omtrent de ideale leeromgeving waar ze worden wie ze willen zijn.

Wat is Creative Citizens

Creative Citizens is een talkshow voor jongeren van 15 tot 25 jaar met diverse achtergronden en meningen. Met inspiratie van cabaret, dans, muziek en prikkelende stellingen wordt de discussie over belangrijke maatschappelijk thema's gevoerd. Doel van de avond is niet om gelijk te krijgen, maar om te begrijpen en begrepen te worden. Dat lukt door een open sfeer gecreëerd door de presentator, artiesten en een zaal die een afspiegeling vormt van de samenleving. Op deze manier organiseert InterArt, al in zes grote steden, maatschappelijke confrontaties om zo escalatie te voorkomen.

Artiesten

Merijn Scholten: Lid van de legendarische Comedytrain uit Amsterdam

Jason Gwen: Multi-talent van de ArtEZ dansacademie in Arnhem

La Melodia: Warme softsoul hiphop, DJ / M.C.show uit Amsterdam

Erik J. Dekker: Utrechtse theatermaker en vaste Creative Citizens presentator.

InterArt en Kosmopolis Rotterdam

InterArt gelooft dat mensen, en met name jongeren in deze snel veranderende wereld nieuwe vaardigheden nodig hebben om gelukkig te zijn en goed te functioneren in de maatschappij. Daarom organiseert InterArt (kunst)projecten om deze vaardigheden te ontwikkelen bij kinderen, jongeren, studenten en 'vormers' van de maatschappij. Kunst is daarvoor het ideale medium dat de fantasie en verbeelding aanspreekt en zodoende bruggen kan bouwen tussen verschillende mensen en meningen. Zo werkt InterArt aan de wortels en vleugels van de nieuwe generatie. Kosmopolis Rotterdam is een nieuwe culturele organisatie die mensen nieuwsgierig naar elkaar wilt maken, onbelichte aspecten van culturen voor het voetlicht brengen, en de kracht van kunst en cultuur inzetten om het gebrek aan contact en negatieve beeldvorming tussen groepen in de Nederlandse samenleving te doorbreken.





(http://)www.nieuwcultureelburgerschap.nl