Gemeente 's-Hertogenbosch

12-02-2009
Raadsonderzoek naar aanloopfase Cultureel Jongeren Centrum van start Het raadsonderzoek naar de aanloopfase van het realiseren van een cultureel jongerencentrum is van start gegaan. De raad heeft onlangs een onderzoekscommissie benoemd. Deze heeft als taak het vinden van antwoorden op door de raad geformuleerde onderzoeksvragen. Kern van het onderzoek is duidelijkheid te krijgen over alles wat zich de afgelopen jaren tussen het college en de Talent Factory BV heeft afgespeeld. Onderwerp van onderzoek is het functioneren van (en het samenspel tussen) raad, college, ambtelijke organisatie en de onderneming.

Onderzoek
De onderzoekscommissie heeft aan adviesbureau Berenschot opdracht gegeven om het onderzoek uit te voeren. Zij gaan op basis van feiten het proces beschrijven. Ook beoordelen de onderzoekers de geconstateerde feiten. Berenschot verzamelt gegevens door dossierstudie en het houden van interviews met de betrokkenen (onder wie raad, college, ambtelijke organisatie en onderneming). Het onderzoek moet aanbevelingen opleveren over mogelijke verbeteringen in de formele taak- en bevoegdheidsverdeling tussen raad, college en de ambtelijke organisatie. Naar verwachting is het onderzoek, inclusief behandeling in de raad, voor het zomerreces van 2009 afgerond.

De raad heeft op 7 oktober 2008 een motie aangenomen en daarmee besloten om een onderzoek in te stellen naar de gang van zaken rond de aanloopfase van het cultureel jongerencentrum en daartoe een onderzoekscommissie in te stellen.