ProRail

Persbericht

12-02-2009

Werkzaamheden MerwedeLingelijn

ProRail is gestart met werkzaamheden langs het spoor in de buurt van het station Dordrecht Stadspolders. Tot en met eind juli 2009 vinden er werkzaamheden plaats langs het spoor in de buurt van de nieuwe halte Boven-Hardinxveld en Dordrecht Stadspolders. De werkzaamheden die worden verricht zijn ter voorbereiding voor de aanleg van de passeersporen op de MerwedeLingelijn, waarmee later een kwartierdienst gereden kan worden. De werkzaamheden worden in opdracht van ProRail uitgevoerd door aannemer Van Gelder.

Wat gaat er gebeuren?

Veiligheidshekken worden geplaatst, geulen gegraven, kabels en leidingen boven de grond gehaald en verlegd, zand aangebracht, het talud ingezaaid en ballast neergelegd. De werkzaamheden vinden voornamelijk overdag plaats tussen 7:00 uur en 17:00 uur. Op 18 februari en 18 maart 2009 wordt er ook âs nachts gewerkt.

MerwedeLingelijn

ProRail realiseert in opdracht van de provincie Zuid-Holland de MerwedeLingelijn. Zij bouwt nieuwe haltes, verdubbelt het spoor en geeft de bestaande haltes een kwaliteitsimpuls waardoor het comfort en de veiligheid verbeteren. De MerwedeLingelijn is een initiatief van de provincie Zuid-Holland in samenwerking met de gemeenten Dordrecht, Sliedrecht, Hardinxveld-Giessendam, Giessenlanden, Gorinchem, Leerdam en Geldermalsen. De MerwedeLingelijn is een lighttrainverbinding tussen Dordrecht en Geldermalsen.

Vragen

Heeft u vragen, opmerkingen of klachten over de werkzaamheden van ProRail, dan kunt u op werkdagen tussen 9:00 uur en 17:00 uur contact opnemen met Publiekscontacten, telefoonnummer 0900 â 776 72 45 (⬠0,20 per minuut). Ook kunt u een e-mail sturen naar publiekscontacten. Logo MerwedeLingelijn