Politie Brabant-Noord

Lange files door aanrijdingen A2

Boxtel/'s-Hertogenbosch, 12-02-2009

Donderdagochtend heeft het verkeer op de rijkweg A2 veel hinder ondervonden van enkele verkeersongevallen. Omstreeks 07.30 uur viel onder Boxtel van de vrachtwagen van een Tjechische bestuurder een blok ijs op de voorruit van de auto van een 48-jarige vrouw uit Heeze. De vrouw kwam met de schrik vrij.

Kort daarna ontstond bij de afslag Boxtel Noord, in de rijrichting 's-Hertogenbosch, een aanrijding met totaal zeven voertuigen. Bij deze zgn. kettingbotsing raakte niemand gewond, maar ontstond wel veel schade. Alleen voor een zwangere vrouw werd uit voorzorg een ambulance ter plaatse geroepen. Zij kon na een onderzoekje ter plaatse naar huis. Direct achter de aanrijding reden nog twee auto's op elkaar. Ook daarbij was alleen materiele schade.

Omstreeks 10.30 uur gebeurde nog een kettingbotsing op deze weg. Bij de afslag vanaf de A2 richting Oss, reed de bestuurder van een bedrijfswagen achterop een langzaamrijdende file. In totaal werden daardoor vier auto's tegen elkaar gedrukt. De brandweer moest eraan te pas komen om één bestuurster uit haar voertuig te bevrijden. Zij (woonplaats/leeftijd onbekend) is met beenletsel naar een Bosch ziekenhuis vervoerd. De dienst verkeersongevallenanalyse deed onderzoek. Door de bemanning van de politiehelicopter werd vanuit de lucht overzichtfoto's gemaakt. Ten behoeve van het onderzoek is de afslag en twee rijstroken tijdelijk afgesloten geweest. De verschillende aanrijdingen hadden kilometerslange files tot gevolg.