Politie Haaglanden

Persberichten 12 februari

Haaglanden, 12-02-2009

Vier jongeren aangehouden na vernieling

Den Haag Vier jongens in de leeftijd van 13 tot 15 jaar uit Den Haag zijn woensdag 11 februari omstreeks 17.30 uur aangehouden in de Pluvierstraat. De vier worden er van verdacht met flessen te hebben gegooid op het Tesselseplein, waardoor geparkeerde autos en winkelruiten schade opliepen. De vier zijn meegenomen naar een politiebureau. Op het bureau werden de ouders geïnformeerd en verzocht hun kind op te komen halen. Drie van de jongeren kregen een verwijzing naar HALT en één heeft een bekeuring betaald.

Vrouw aangehouden na rijden met rijverbod

Den Haag Een 37-jarige vrouw uit Den Haag werd op woensdag 11 februari om 14.30 uur met haar auto gecontroleerd op de Laan Van Meerdervoort ter hoogte van de Regentesselaan. De vrouw was de agenten opgevallen, omdat zij met haar auto op de trambaan reed. Tijdens de controle bleek dat de vrouw een rijontzegging had. Zij werd aangehouden en meegenomen naar een politiebureau. Daar kreeg zij een proces-verbaal voor het rijden tijdens een ontzegging.

Hennepkwekerij

Den Haag Dankzij een anonieme melding kon Politie Haaglanden woensdag 11 februari een hennepkwekerij oprollen in een woning aan de Herman Costerstraat. Agenten stelden in de woning een onderzoek in en troffen in één van de kamers een hennepkwekerij met 414 planten aan. Op last van de officier van justitie werd de kwekerij ontmanteld en vernietigd. In de woning werden geen personen aangetroffen. De politie stelt een onderzoek in naar de bewoner van het pand.

Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van illegale kwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidt tot brandgevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vraagt de politie nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Te hard? Op de bon

Den Haag Bij een snelheidscontrole op de Fruitweg controleerde Politie Haaglanden woensdag 11 februari tussen 13.30 uur en 18.30 uur in totaal 1485 bestuurders op hun gereden snelheid. Van hen kunnen 104 bestuurders een bekeuring tegemoet zien. De hoogst gemeten snelheid was 105 km/uur.

Overval op tabakswinkel

Den Haag De 49-jarige eigenaar van een tabakswinkel annex wedkantoor aan de Soestdijksekade is woensdag 11 februari om 17.45 uur slachtoffer geworden van een overval op zijn zaak. Twee mannen pleegden de overval waarbij zij vermoedelijk gebruik maakten van een vuurwapen. De mannen maakten geld en sigaretten buit. De politie is op zoek naar getuigen en verzoekt mensen die iets hebben gehoord en/of gezien contact op te nemen via 0900 8844.

Botsing door gladheid

Den Haag - Een 56-jarige bestuurder van een bus gleed woensdag 11 februari om 08.16 uur met zijn voertuig de kruising van de Pisuissestraat met de Beethovenstraat op. Daar reed op dat moment een personenauto waarvan de bestuurder door krachtig remmen een botsing wist te voorkomen. Als gevolg hiervan botste echter wel een 29-jarige motorrijder achterop deze auto. Zijn 56-jarige passagiere werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd.

Politie zoekt getuigen bijzondere diefstal

Den Haag De politie zoekt getuigen van een bijzondere diefstal op straat. Een 34-jarige Hagenaar deed woensdag 11 februari aangifte van diefstal van zijn portemonnee. De man liep zaterdag 7 februari om circa 01.00 uur al telefonerend door de Lange Lombardstraat. De man kreeg vervolgens een duw in zijn rug en zag dat achter hem een man stond die een mes in zijn hand had. De man rende hierna weg en sprong ter hoogte van de Lage Nieuwstraat op een fiets. De 34-jarige ontdekte vervolgens dat zijn broekzak was opengesneden en dat daarbij zijn portemonnee was gestolen. De man omschreef zijn belager als volgt: Man lengte 1.65 mtr normaal postuur, zwart haar met krullen tot in de nek. De man droeg donkere kleding. Hij reed weg op een blauwe fiets. Bent u getuige geweest van deze beroving of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Jan Hendrikstraat via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Hoofdwond door val met fiets

Den Haag/loosduinen Een 51-jarige vrouw ging maandag 11 februari om 09.10 uur op de Lupineweg vermoedelijk door plaatselijke gladheid met haar fiets onderuit. De vrouw had een hoofdwond en is naar het ziekenhuis vervoerd.

Beenbreuk

Den Haag Een 54-jarige vrouw ging maandag 11 februari om 08.00 uur met haar fiets onderuit op de Marius Godwaldstraat en kwam daarbij ongelukkig terecht. De vrouw heeft vermoedelijk een gebroken been en is naar het ziekenhuis vervoerd. De oorzaak van de val is vermoedelijk de gladheid.

Heterdaadje, oplichter in de cel

Voorburg De politie hield woensdag 11 februari om 12.15 uur een 40-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan. De man trachtte bij een 78-jarige bewoonster van een flat aan de Hartzstraat door middel van een babbeltruc de pinpas afhandig te maken. De oplichting mislukte waarna de man wegliep in de richting van de Spinozalaan. Daar kon de man door alert reagerende omstanders en getuigen worden aangehouden en overgedragen aan de politie. De recherche van Bureau Leidschendam-Voorburg stelt een onderzoek in.

Te hard op A4

Leidschendam Een 49-jarige automobilist uit Noordwijk aan Zee kon donderdagochtend 12 februari om 05.00 uur zijn rijbewijs inleveren. De man reed met 157 km/u over de snelweg terwijl daar een maximumsnelheid van 100 km/u geldt. Agenten vorderden het rijbewijs van de man in en maakten tegen de man proces-verbaal op.

Spookrijder op busbaan

Leidschendam Politieagenten hielden woensdag 11 februari kort voor middernacht een 41-jarige automobilist uit Den Haag aan. Agenten zagen de man spookrijden over de busbaan van de Oude Trambaan rijden en hielden hem aan. Zij roken een sterke alcohollucht. Aan het bureau blies de man 555 ugl. De politie maakte tegen de man proces-verbaal op. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Per 1 oktober is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.

Gemiste bocht

Rijswijk Politieagenten zagen woensdagavond 11 februari om 19.00 uur in de bocht van de Van Mooklaan een 78-jarige man uit Rijswijk met zijn auto in het gras staan. De man verklaarde dat hij de bocht had gemist en daardoor in het gras was beland. De agenten roken een sterke alcohollucht. Aan het bureau blies de man 600 ugl. De politie maakte tegen de man proces-verbaal op. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Per 1 oktober is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro. De politie vorderde het rijbewijs van de man in.

Supersnelrecht na diefstal

Westland/Wateringen Een 35-jarige Hagenaar moet zich vrijdag 13 februari voor de rechter verantwoorden vanwege een winkeldiefstal. De man trachtte met een 65-jarige Hagenaar bij een bouwmarkt aan de s-Gravenzandseweg een slot mee te nemen. Beveiligingspersoneel betrapte de mannen en hield ze aan. De 65-jarige kon na verhoor naar huis. Voor de 35-jarige is het vrijdag supersnelrechtdag.

Auto te water

Pijnacker-Nootdorp/Delfgauw Een 27-jarige Hagenaar belandde woensdag 11 februari om 08.20 uur met zijn auto door nog onbekende oorzaak in het water langs de Rijksstraatweg. Toen de politie arriveerde waren de 27-jarige en zijn 23-jarige passagier al uit de auto. Een takelbedrijf takelde de auto uit het water. Niemand raakte gewond.

Diverse valpartijen door opkomende gladheid

Zoetermeer - Door plaatselijke gladheid kwamen woensdagochtend 11 februari in de ochtenduren diverse personen in Zoetermeer ten val. Op het Kraaienveld, Van Doornenplantsoen, Juweellaan, Justus van Effenhove, Kerkenbos, Abdissenbos, Akkerdreef en Zegwaartseweg kwamen fietsers en bromfietsers ten val. De GGD vervoerde in een aantal gevallen de onfortuinlijke weggebruikers met botbreuken naar het ziekenhuis.