Gemeente Waalwijk Goedkeuring Waarderingskamer voor Waalwijk

De gemeente Waalwijk heeft van de Waarderingskamer de goedkeuring gekregen om WOZ-beschikkingen 2009 te verzenden en daarmee ook de aanslag voor de Onroerende Zaken Belasting (OZB) op te kunnen leggen. Bij de inwoners van de gemeente Waalwijk valt eind februari 2009 deze WOZ-beschikking en de aanslag voor gemeentelijke belastingen, waaronder de OZB op de deurmat.
De Waarderingskamer in Den Haag is een instantie die alle gemeenten in ons land controleert op het gebied van de uitvoering van de Wet Waardering Onroerende Zaken. De gemeente Waalwijk is verplicht deze wet uit te voeren.

Goedkeuring
Na controle van de totale WOZ-administratie is de Waarderingskamer tot het oordeel gekomen dat de werkzaamheden goed zijn uitgevoerd en de kwaliteit van de bestanden naar behoren is. De Waarderingskamer heeft o.a. gecontroleerd op de volledigheid van de WOZ-administratie, de voortgang in de WOZ-processen, zoals de verwerking van bouwmutaties en kadastrale mutaties, maar ook over de tijdigheid van verzending van WOZ-beschikkingen en de snelheid waarmee bezwaarschriften worden afgehandeld en uiteraard de kwaliteit van de taxaties.

Publicatie datum 30-01-2009