Gemeente Bodegraven

Kunst in het gemeentehuis

Piet van der Zee.jpg
De gemeente Bodegraven nodigt sinds november 2008 plaatselijke kunstenaars uit om hun werk te exposeren in het gemeentehuis. Het initiatief hiervoor komt van de expositiecommissie van het Evertshuis en de inmiddels afgetreden wethouder De Wilde. Eerder was grafisch werk te zien van Marianne Schipper. In de maanden januari en februari kunt u kijken naar realistische kunst van Piet van der Zee.

Van der Zee schildert vooral landschappen en stillevens, het Groene Hart vormt hiervoor een bron van inspiratie. Hij omschrijft het gebied als volgt: "water, licht en schaduw in een oneindige ruimte". Al jong begon hij met tekenen en schilderen. Eerst voornamelijk portretten, later natuur en stillevens. In zijn werk probeert Van der Zee realistische kleuren weer te geven. "Want niets is puur rood, of totaal blauw, alle kleuren in de natuur zijn gemengd", zegt hij. Voor van der Zee is het belangrijk dat de emotie naar het doek wordt vertaald.

Alle schilderijen zijn te koop, de prijzen variëren van EUR 100,- tot EUR 600,-.

Bent u nieuwsgierig naar de kunst van Piet van der Zee? Kom dan gerust een kijkje nemen in het gemeentehuis! De werken van Van der Zee zijn tot en met februari te zien achter de publieksbalie in de ontvangsthal van het gemeentehuis.