Ingezonden persbericht


Persbericht

4 februari 2009

Dolf Jansen debatteert over het onderwerp 'Jan Wolkers en sport' in Stedelijk Museum De Lakenhal Leiden

In het kader van de tentoonstelling Jan Wolkers, t/m 15 februari 2009 te zien in Stedelijk Museum De Lakenhal, organiseert het museum op donderdag 12 februari de laatste debatavond ditmaal over het thema Jan Wolkers en sport. Het debat wordt aangevoerd door Dolf Jansen, de snelste cabaretier en hardloper van Nederland. Edwin Jacobs treedt op als gastheer en moderator en het publiek is van harte uitgenodigd om mee te debatteren. De toegang is gratis op vertoon van een geldig toegangsbewijs tot het museum.

Dolf Jansen is behalve als cabaretier en marathonloper bekend van de theaterprogramma's Lebbis en Jansen en van diverse optredens op radio en tv, zoals het programma Spijkers met Koppen, projecten voor Studio Sport en NOS Actueel en de jaarlijkse registraties van Pinkpop en de opening van de Amsterdamse Uitmarkt. Daarnaast schrijft hij columns, gedichten, liedteksten en reisverhalen.

Tijdens de debatavond zal Dolf Jansen het vooral hebben over de onderwerpen hardlopen, Texel, Jan Wolkers en Harry Mulisch en de gezonde (geïnspireerde, open, bloeiende, blozende) geest in het dito lichaam.

Het debat vindt plaats van 20.00 tot 21.00 uur, in de 'lounge' bibliotheek in de 17de-eeuwse museumzaal op de 1ste verdieping. Bezoekers zijn welkom vanaf 19.30 uur en de tentoonstelling en museumwinkel zijn die avond geopend tot 22.00 uur. In de oud-Hollandse keuken kan ook de documentaire Oceaan van hoop, waarin Wolkers vertelt over zijn oorlogsjaren in Leiden, bekeken worden.

Noot voor de redactie,