Ingezonden persbericht


Mondial Assistance onthult verrassende resultaten onderzoek naar reisgedrag

Vliegende Europeanen kiezen deze winter vooral voor eigen land

Amsterdam, 12 februari 2009 - Vliegende Europeanen blijven dit winterseizoen het liefst dicht bij huis. Dat heeft Mondial Assistance geconcludeerd uit de honderdduizenden reisverzekeringen die zijn afgesloten bij Europese luchtvaartmaatschappijen, reisorganisaties en online reisagenten waar de wijdvertakte hulpverlener en reisverzekeraar mee samenwerkt. Vanzelfsprekend is het eigen land niet de favoriete vliegbestemming voor Nederlanders. Een kwart van onze vliegende landgenoten vertrekt in de wintermaanden naar Spanje.

De rangschikking van favoriete vliegbestemmingen tijdens dit winterseizoen is gebaseerd op een analyse van 346.106 reisverzekeringen, afgesloten voor 5 december 2008 op internetsites van Europese luchtvaartmaatschappijen (klanten van Mondial Assistance). Het gaat om vluchten tussen 15 december 2008 en 15 maart 2009.

Deze zorgvuldige analyse dankt Mondial Assistance aan het e-commerce platform e-Magin, dat in gebruik is bij honderden van haar partners. 'Met als resultaat dat we profiteren van een uniek perspectief als het gaat om reizen binnen Europa en de rest van de wereld', verklaart Erick Morazin, International Sales Director bij Mondial Assistance. 'Naar alle waarschijnlijkheid zijn de verkorte reisafstanden inherent aan de afnemende vakantiebudgetten.' Uit de cijfers komt het eigen land in deze winter naar voren als de favoriete vliegbestemming van de meeste Europeanen. Vooral Spanjaarden, Fransen, Italianen en Engelsen blijven deze winter binnen de landsgrenzen. Vliegende Nederlanders slaan wel liever hun vleugels uit naar het buitenland. Ze zijn gek op Spanje (24%) en vliegen net zo graag naar Engeland als naar Italië. Dan volgt Oostenrijk met 6%.

Over Mondial Assistance
Mondial Assistance Group is de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld. Mondial Assistance opereert met ruim 9.300 medewerkers op vijf continenten, in 28 landen. 250 miljoen klanten maken gebruik van de diensten van de groep. Kijk voor meer informatie op www.mondial-assistance-nederland.nl.