Ingezonden persbericht

- Persinformatie -

Goede sneeuwcondities in voorjaarsvakantie

Last minute boekingen wintersport dit jaar uitzonderlijk hoog

Komende vrijdag gaan de voorjaarsvakanties voor een groot deel van de regio's Noord en Midden van start. Een week later gaan de scholen in het zuiden dicht. Naar verwachting vertrekken ongeveer 250.000 Nederlanders naar de wintersport in deze periode. Hoewel het de afgelopen jaren regelmatig spannend was of er voldoende sneeuw lag op de bestemming, zijn de sneeuwcondities dit jaar uiterst gunstig. Dit is niet onopgemerkt gebleven voor de consument. Het aantal last minute boekingen voor de voorjaarsvakantie is met bijna 20% gestegen t.o.v. afgelopen jaar, blijkt uit cijfers van marktleider in wintersportvakanties Vrij Uit.

Sneeuwzekerheid in de Alpen
De sneeuwcondities zijn in het hele Alpengebied erg gunstig. Afgelopen weekend viel er nog een dik pak verse sneeuw op de pistes. Zowel Oostenrijk, Italië als Zwitserland beleven een veel beter sneeuwseizoen, dan de afgelopen jaren. In Zwitserland ligt gemiddeld circa 25 cm meer sneeuw per dorp en in Italië betreft dit zelfs circa 120 cm MEER sneeuw dan het gemiddelde van de afgelopen 5 jaar! Frankrijk beleeft als vanouds een evenwichtig seizoen met uitstekende condities. Voor sneeuwzekerheid dus een ruime keus dit jaar. (bron sneeuwcondities: Alpenreus.nl)

Extra last minute aanbod voorjaarsvakantie
Met de sterke toename van het aantal lastminute wintersportboekingen voor de voorjaarsvakantie van de afgelopen weken, neemt de schaarste toe. Vrij Uit speelt hierop in door vanaf vandaag nog eens tientallen extra wintersport last minute mogelijkheden aan te bieden op Vrijuit.nl/lastminutes of via de reisbureaus.

Over Vrij Uit

Jaarlijks gaan ruim een half miljoen Nederlanders met Vrij Uit op vakantie naar tientallen Europese bestemmingen. Hiermee is Vrij Uit naast marktleider op het gebied van autovakanties, ook marktleider in wintersport. Daarnaast biedt Vrij Uit ook vlieg- bus- en treinreizen aan en sinds 2008 heeft Vrij Uit een volwaardig Citytrips programma. Vrij Uit is onderdeel van Thomas Cook Nederland. Tot deze organisatie behoren ook touroperator Neckermann en het reisbureauketen Thomas Cook. Jaarlijks kiezen 1,3 miljoen Nederlanders er voor om hun vakantie door één van de merken van Thomas Cook Nederland te laten verzorgen.