Protestantse Kerk in Nederland


Ridderbos-dag

vr 13 februari 2009
Op 13 februari is het honderd jaar geleden dat theoloog, schrijver en hoogleraar Herman Nicolaas Ridderbos werd geboren. De Protestantse Theologische Universiteit houdt daarom op die datum een herdenkingsbijeenkomst in Kampen.

Ridderbos overleed op 8 maart 2007 na een lang en arbeidzaam leven. Van 1943 tot 1978 was hij hoogleraar Nieuwe Testament aan de toenmalige Theologische Hogeschool Kampen. Hij gold als hoogleraar, synodeadviseur en scribent in het Gereformeerd Weekblad gold hij binnen de gereformeerde en antirevolutionaire wereld als een gezaghebbend opinieleider. Als theoloog publiceerde hij over het Nieuwe Testament, waarvan ook
vertalingen verschenen in onder meer de Verenigde Staten, Brazilië, Indonesië en Korea.

Tijdens de dag zullen prof. dr. Heinrich Baarlink en prof.dr. Riemer Roukema lezingen houden. Bezoekers kunnen ook deelnemen aan een stadswandeling, begeleid door drs. Jaap van Gelderen en dr. Gert van Klinken.

De dag wordt gehouden in de aula van de universiteit, Oudestraat 6 in Kampen. Belangstellenden zijn hartelijk welkom. Informatie en aanmelding: www.pthu.nl.