Gemeente Rotterdam

Op vrijdag 13 februari 2009 wordt de Rotterdam Promotieprijs 2008 uitgereikt. Deze gaat naar mr. I.W. Opstelten en het 'Representatieteam' van het Rotterdamse Stadhuis. De voormalig burgemeester en genoemd Stadhuisteam ontvangen deze prijs voor de onnavolgbare wijze waarop zij jarenlang de goede naam van Rotterdam in ons land en daarbuiten hebben uitgedragen.

De Rotterdam Promotieprijs wordt toegekend door de Stichting Rotterdam Promotieprijs en Club 25. Club 25 bestaat uit 25 Rotterdammers uit de wereld van de journalistiek/PR./voorlichting. Zij stellen de Rotterdam Promotieprijs beschikbaar aan een persoon, instelling of organisatie die bijzondere verdiensten ten aanzien van de Rotterdam promotie (stad en haven) tentoonspreidt. De burgemeester reikt de prijs uit.

Representatieteam Stadhuis
Club 25 en het bestuur van de Stichting Rotterdam Promotie Prijs - gesteund door een speciale jury - hebben eenstemmig besloten ook een Rotterdam Promotie Prijs 2008 toe te kennen aan het "Representatieteam" van het Rotterdamse Stadhuis. Zij leveren door hun bijzondere optreden uitzonderlijke prestaties en maken zich op uitstekende wijze verdienstelijk voor de gemeente Rotterdam.)

In voorgaande jaren hebben onder andere de volgende personen en instellingen de Rotterdam Promotieprijs ontvangen:
* s.s. Rotterdam, vlaggenschip Holland Amerika Lijn;
* Sportclub Feyenoord;

* Rotterdams Philharmonisch Orkest;

* Bernhardine, olifantenjong Diergaarde Blijdorp;
* Museum Boijmans Van Beuningen;

* Film Festival Rotterdam;

* Radio Rijnmond;

* Erasmus Universiteit Rotterdam

De uitreiking vindt plaats op vrijdag 13 februari 2009, van 16:00 tot 18:30 uur in de Burgerzaal van het Stadhuis van Rotterdam.

Bron: Bestuursdienst, 09-02-2009