Vacaturesite gamesindustrie geopend met PlayStation-controller

10/02/2009 12:07

Het Redactielokaal

Vrijdag de dertiende opent de nieuwe vacaturewebsite voor de Nederlandse gamesindustrie. Het initiatief voor de site komt van het vakblad voor gamesontwikkelaars, Control. Delane Lobman, HR Manager van Neerlands meest succesvolle gamesstudio Guerrilla Games, zal de site officieel openen.

Is dat nodig, een vacaturesite specifiek gericht op de gamesindustrie? "Ja", denkt Matthijs Dierckx Kuijper, uitgever van het vakblad Control. "Tientallen bedrijven zoeken naar specialisten, de specialisten zoeken naar die bedrijven. Met Google alleen vinden ze elkaar niet."

Bestaande vacaturesites zijn niet afdoende? Dierckx Kuijper: "Deels wel, maar deels ook zeker niet. Voor de gamesindustrie belangrijke vaardigheden worden door andere sites simpelweg niet gedocumenteerd. En daarnaast bereiken wij met het blad en de huidige site al elke maand duizenden professionals en studenten. Middels de vacaturesite kunnen we die dus betrekkelijk eenvoudig aan elkaar koppelen."

Op de site kunnen bedrijven zich ook melden als ze stage-plaatsen te vergeven hebben.

De opening vindt plaats middels een PlayStation 3. "De heer Lobman, toch medeverantwoordelijk voor het enorme succes van Guerrilla Games, zal met een PlayStation-controller in de hand de site openen. Heel toepasselijk, dachten wij."

De site is te vinden op het adres: www.control-online.nl/career





http://www.control-online.nl