Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

KNMG opnieuw gekozen in Council WMA

Zetel World Medical Association voor Nederland

Utrecht, 13 februari 2009. De Koninklijke Nederlandsche Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst (KNMG) vervult in de persoon van KNMG-voorzitter Prof.dr. A.C. Nieuwenhuijzen Kruseman, opnieuw voor een periode van twee jaar, een zetel in het uitvoerend comité van de World Medical Association (WMA).

Op dit moment zijn 84 nationale artsenorganisaties lid van de WMA. De Council, het uitvoerend comité van de WMA, heeft 23 stemgerechtigde zetels. Groot-Brittannië, Duitsland en Rusland zijn de permanente Europese leden van de Council. Vanaf mei 2009 en voor een nieuwe termijn van twee jaar tot mei 2011 bezet de KNMG namens Nederland één van de drie resterende zetels namens Europa. Noorwegen en Denemarken bezetten de overige roulerende zetels.

De Council vergadert jaarlijks in het voorjaar. In oktober vindt jaarlijks de Algemene Vergadering plaats, waarin de besluiten van de Council bekrachtigd worden. De World Medical Association is een internationale artsenorganisatie die in 1947 is opgericht. De WMA richt zich op het ontwikkelen van de hoogste internationale standaards op het gebied van gezondheidszorg, medisch onderwijs, medische wetenschap en medische ethiek.

Nieuwenhuijzen Kruseman is sinds januari 2009 voorzitter van de Koninklijke Nederlandsche Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst (KNMG).

Noot voor de redactie,