Politie Gelderland-Zuid

Aanhoudingen na baldadigheid

Tiel, 13-02-2009 o Donderdagavond hield de politie twee jongens, van 15 en 17 jaar uit Tiel, en een 16-jarige meisje, eveneens uit Tiel, aan nadat zij betrapt waren op het omgooien van containers in de wijk Passewaaij in Tiel.

In verband met eerdere meldingen van vernielingen en overlast in deze wijk houdt de politie hier regelmatig toezicht. Agenten waren hier donderdagavond ook aan het surveilleren toen zij een groepje, naar later bleek de twee jongens en het meisje, de Boterbloem in zagen lopen. Omdat het groepje zich opvallend gedroeg, besloten de agenten hen te volgen. Korte tijd later zagen ze dat de 15 en 17-jarige meerdere containers op de grond gooiden. Toen één van de agenten het groepje aansprak, gingen de twee jongens ervandoor. De 17-jarige kon na een korte achtervolging worden aangehouden. Ook het meisje werd aangehouden. De 15-jarige werd later bij zijn woning aangehouden.

Uit het verhoor werd duidelijk dat de 15 en 17-jarige die avond op meerdere locaties in de wijk verschillende vernielingen hebben gepleegd, waaronder het gooien van stenen tegen twee woningen en het lopen over autos. Het meisje bleek hierin geen aandeel te hebben, zij werd dan ook in vrijheid gesteld. De andere twee verdachten zullen in opdracht van de officier van justitie in contact worden gebracht met HALT.

(10)

Laatst gewijzigd 13-02-2009 15:01 | © Regio Gelderland-Zuid |