Gemeente Barendrecht

Wegwerkzaamheden Dierensteinweg:

Extra rijbanen voor vlottere doorstroming

BARENDRECHT (vrijdag 13 februari 2009) - Met extra rijbanen moet het vracht- en autoverkeer op de IJsselmondse knoop straks een stuk vlotter door kunnen rijden. Nu staat het vrijwel dagelijks vast op het verkeersplein tussen Rotterdam-IJsselmonde en Barendrecht. Vanaf 2 maart start de gemeente met de werkzaamheden die naar verwachting vijf weken in beslag nemen.

Op sommige plekken komen drie extra rijbanen om het verkeer beter door te laten stromen. De Dierensteinweg en de Donk worden (deels) verdubbeld. Ook de verkeerslichten moeten beter op elkaar worden afgesteld.

Ernstige verkeerhinder
Door de huidige infrastructuur aan te passen en de verkeerslichten anders in te stellen, moet de druk op de Dierensteinweg afnemen. De werkzaamheden duren van 2 maart tot en met 3 april. Dit betekent dat het fiets-, auto- en vrachtverkeer vijf weken te maken krijgt met ernstige verkeershinder en wegafsluitingen. De gemeente doet er alles aan om de overlast tot een minimum te beperken. Via o.a. www.barendrecht.nl , de gemeentekrant Blik op Barendrecht en matrixborden worden weggebruikers geïnformeerd over de planning en omleidingen. De bereikbaarheid van de veiling, bedrijventerreinen, Barend Beer en het Shellstation blijft gegarandeerd, maar wel met gebruik van de ingestelde omleidingsroutes. Of er wel of geen omleiding nodig is, varieert per fase in de uitvoering van het werk.

Verkeersstudie in 2008
Om de verkeersproblemen op te lossen en ter voorbereiding op toekomstige ontwikkelingen is er in 2008 een verkeersstudie uitgevoerd. Vanuit deze studie is een aantal maatregelen voorgesteld voor de korte en lange termijn. Deze plannen zijn op 18 juni 2008 door het waterschap Hollandse Delta, de Stadsregio en de gemeenten Barendrecht en Ridderkerk gepresenteerd tijdens een inloopavond bij hotel/restaurant Van der Valk.


Noot voor redacties