Gemeente Hilversum

Collectieve ziektekostenverzekering in trek


Het aantal Hilversummers met een collectieve ziektekostenverzekering is sinds 1 januari vorig jaar gestegen van 2351 naar 2539 deelnemers. Sinds 1 januari van dit jaar registreerde Sociale Zaken 6 afmeldingen.

Dat het aantal deelnemers nog altijd toeneemt is een gevolg van het collegebesluit van eind 2007 om de gemeentelijke bijdrage per verzekerde van 8,50 naar 10 euro te verhogen. Mensen met een minimum inkomen (= 130% van het sociaal minimum) kunnen als gevolg daarvan ook dit jaar nog gemakkelijker deelnemen aan de collectieve ziektekostenverzekering die de gemeente en zorgverzekeraar Agis eerder overeenkwamen. De zorgverzekering kent een aanvullend pakket met een zeer uitgebreide dekking (inclusief de eigen bijdrage thuiszorg) voor een gewone prijs. Ongeveer de helft van de deelnemers ontvangt momenteel een bijstandsuitkering, ruim de helft heeft een laag inkomen.

Wethouder Karin Walters ziet in de stijging een bewijs dat de collectieve verzekering in een behoefte voorziet. "Voor mensen met een laag inkomen is het van groot belang dat ze een betaalbare verzekering hebben die veel extra kosten dekt. Ze komen dan niet voor onverwachte tegenvallers te staan, die ze moeilijk kunnen opvangen."

Inschrijven voor de collectieve ziektekostenverzekering is inmiddels niet meer mogelijk. In november en december kan men zich weer aanmelden om mee te doen aan de collectieve ziektekostenverzekering per januari 2010. Voor meer informatie over de collectieve ziektekostenverzekering: www.hilversum.nl (zie: loket/ werk en inkomen/rondkomen/collectieve ziektekostenverzekering (Agis).