Ingezonden persbericht


INSCHRIJFTERMIJN TALENT EVENT VERLENGD
aanmelden kan nog tot 22 februari

Omdat de organisatie geluiden bereikte dat nog niet alle belangstellenden kennis hadden van de aanmeldingstermijn voor Talent Event, heeft de R.G. Ruijs Stichting besloten de termijn met een week te verlengen. Aanmelden kan nog tot 22 februari.

Tot nu toe hebben 32 jonge Haagse muziektalenten - deels bands, deels solisten - zich aangemeld voor het talententraject TALENT EVENT voor muzikanten onder de 19 jaar. De verwachting is dat dit aantal met de verlenging van de inschrijftermijn zal oplopen tot 45.

Kern van TALENT EVENT is de muziekwedstrijd waaraan Haagse rappers, singer/songwriters, bands en individuele muzikanten kunnen meedoen. Op vier zondagen in maart worden voor deze competitie showcases gehouden, waarbij alle acts de kans krijgen zich live te presenteren. In mei volgen de voorrondes en de finale is op zondag 21 juni 2009 in de grote zaal van het Paard van Troje. De winnaar krijgt 500 euro, studiotijd en drie festivaloptredens in Den Haag. Naast de wedstrijd biedt TALENT EVENT de deelnemers een uitgebreid pakket aan gratis workshops, masterclasses, coachingdagen en bezoeken aan Haagse popinstellingen aan.

Alle Haagse muziekinstellingen, zoals het Koorenhuis, Haags Pop Centrum, PopHotSpot, Ready To Play, Paard van Troje en Musicon werken mee aan TALENT EVENT. De finalisten mogen een nummer opnemen in de bekende Basement Studio in Den Haag.

Informatie over de aanmeldprocedure staat op www.talentevent.nl.

TALENT EVENT is door de gemeente Den Haag erkend als een belangrijke schakel in de ontwikkeling van jonge muzikanten. Ook Fonds 1818 en enkele kleinere fondsen ondersteunen het project.

TALENT EVENT wordt georganiseerd door de R.G. Ruijs Stichting, bekend van projecten als het 5 Mei Festival, Poëzie op Pootjes, Haags Pop Podium LIVE en het Haags Zwingfestival.

TALENT EVENT wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds 1818, Gemeente Den Haag, Prins Berhard Cultuurfonds en de Stichting Boschuysen.

www.talentevent.nl