Swingend jazzconcert met Joke Bruijs in Vinkeveen


René van Beeck & Friends in dorpshuis 'de Boei'

VINKEVEEN, 20090203 -- Vrijdag 13 februari 2009 staat er weer swingend jazzconcert gepland in dorpshuis 'de Boei' aan de Kerklaan met Joke Bruijs, de bekende actrice van de KRO serie 'Toen Was Geluk Heel Gewoon'.

[foto Joke Bruijs] Sinds enige jaren verzorgt de Amsterdamse jazzbassist René van Beeck voor Stichting Cultura jaarlijks een aantal swingende jazzconcerten met steeds wisselende topartiesten in dorpshuis 'de Boei' in Vinkeveen. Voor vrijdag 13 februari heeft René van Beeck de actrice en jazz-zangeres Joke Bruijs uitgenodigd. Het grote publiek kent haar voornamelijk van haar rol in de KRO serie' Toen Was Geluk Heel Gewoon' maar de kenners weten dat Joke al vanaf haar 15e een begenadigd jazz-zangeres is met een zwoele zangstem die perfect is om jazz te zingen. Haar jazzalbum 'Close To Me' is zeer enthousiast ontvangen in binnen- en buitenland.

Zij wordt begeleid door meesterpianist Rob van Kreeveld, jarenlang de begeleider van Paul van Vliet en componist van vele hits als ' Meisjes Van Dertien', achter de drums zit jazzveteraan John Engels die de afgelopen jaren speelde met grootheden als Chet Baker en Stan Getz, gastheer René van Beeck zorgt voor een stuwende baslijn op zijn contrabas. Speciale gast is deze avond de fenomenale vibrafonist Frits Landesbergen, cum laude afgestudeerd aan het toenmalige Sweelinck Conservatorium en sindsdien veelgevraagd in binnen- en buitenland niet alleen als vibrafonist maar ook als drummer.

Meer info & kaartverkoop: www.jazzinvinkeveen.nl

Foto © Peter Blokker