Gemeente Abcoude


Sporten voor jongeren met een beperking

Op 14 en 15 februari 2009 vindt het 1e Johan Neeskens Jeugdsportweekend Utrecht plaats. Tijdens dit weekend kunnen jongeren met een lichamelijke beperking kennis maken met verschillende sportmogelijkheden. Het weekend is voor jongeren met een lichamelijke beperking in de leeftijd van 8 tot 18 jaar.

Tijdens het 1e Johan Neeskens Jeugdsportweekend Utrecht staan sport en ontmoeting centraal. Er wordt op beide dagen gesport. De deelnemers maken kennis met verschillende takken van sport die beoefend kunnen worden in Utrecht. Zoals hockey, judo, dans, tennis en basketbal.

De deelnemers zijn van zaterdagochtend tot en met zondagmiddag, in de weer. Dat houdt in dat er op een centrale plek geslapen wordt, namelijk De Hartenark in Bilthoven. Op deze manier zijn de jongeren een weekend weg en kunnen ze in contact komen met andere kinderen, zegt Ingrid de Rooij van Sportservice Midden Nederland.

Het weekend wordt georganiseerd door Sportservice Midden Nederland en grotendeels gefinancierd door stichting De NEES. Dit fonds, opgericht door oud profvoetballer Johan Neeskens, heeft als doelstelling het verlenen van financiële steun aan organisaties en instellingen die werken op het gebied van zorgverlening aan jeugdigen die door ziekte en/of een beperking hulp nodig hebben. Van de deelnemers wordt een bijdrage van EUR 60,00 gevraagd.

Wilt u meer weten over het 1e Johan Neeskens Jeugdsportweekend Utrecht, of deelnemen, of als vrijwilliger actief zijn? Neem dan contact op met Judith Meeuwissen van Sportservice Midden Nederland jmeeuwissen@sportservicemiddennederland.nl Telefoonnummer 030-7513840, 06-12949436 Of met Ingrid de Rooij van Sportservice Midden Nederland stagiaire1@sportservicemiddennederland.nl.


---

15 januari 2009