Gemeente Vlieland

Schaatspret op Vlieland tijdens de voorjaarsvakantie

Klik hier voor vergroting.

ijsbaan kerkplein.jpg

Na een korte periode van schaatsen op natuurijs kan iedereen (ongeacht de weersomstandigheden) over een paar weken nogmaals de ijzers weer onderbinden. Ruim 2 jaar na het succes van de kunstijsbaan op het Kerkplein hebben de gemeente Vlieland, de VVV Vlieland, het bestuur van de ijsvereniging en de lokale ondernemers het gezamenlijk voor elkaar gekregen om ook in 2009 aan eilanders en gasten de mogelijkheid te bieden te schaatsen op kunstijs.

Met ingang van vrijdag 14 februari 2009 kunnen jong en oud twee weken lang plezier maken op de ijsbaan op het Kerkplein. Zaterdag 28 februari 2009 sluit de baan. In tegenstelling tot twee jaar geleden zal deze keer geschaatst kunnen worden op een kunststofbaan. Op een ondergrond van kunststof platen wordt een speciale wax aangebracht. De combinatie van de kunststofplaten en de wax maakt het mogelijk om te schaatsen. Dat kan met ieder type schaats maar het heeft de voorkeur om gebruik te maken van ijshockey-schaatsen. Deze schaatsen kunnen dan ook ter plaatse worden gehuurd. De kosten voor de huur van een paar ijshockey-schaatsen bedraagt 1,- per dag. Daarnaast betaald iedereen
1,- wat recht geeft op toegang tot de baan. Leden van de ijsvereniging betalen geen toegangsprijs. De openingstijden van de baan en de verschillende activiteiten die worden georganiseerd zullen op een later moment bekend worden gemaakt. De organisatie gedurende de twee weken van openstelling is in handen van het bestuur van de ijsvereniging. Om zeker te zijn van de hulp van voldoende vrijwilligers die dagelijks nodig zijn om de baan geopend te houden, wordt een ieder verzocht die zijn/haar bijdrage wil leveren aan twee succesvolle weken schaatspret, contact op te nemen met Nicolette Schenkel (nschenkel@home.nl) en/of Klaas Houter (klaasrian@orange.nl)