Gemeente Valkenswaard

96 Lock'n'Go fietsenklemmen in Valkenswaard

Binnenkort 96 Lock'n'Go fietsenklemmen in Valkenswaard

In februari worden in opdracht van de gemeente op drie locaties in Valkenswaard nieuwe elektronische Lock'n'Go fietsenklemmen geplaatst. De klemmen dienen ter vervanging van de 'normale' fietsklemmen op deze locaties. In totaal komen er 96 Lock'n'Go klemmen op de volgende locaties:

* Bij de bushalte op de Markt (voor de Rabobank). Hier komen 48 klemmen voor reizigers met het openbaar vervoer en/of uitgaanspubliek.

* Bij de bushalte aan de Eindhovenseweg nabij de hoek met de Merendreef. Hier komen 16 klemmen voor reizigers met het openbaar vervoer.

* Op de Corridor(-oost), tegenover de ingang van winkelcentrum De Kerverij. Hier komen 32 klemmen voor winkelend publiek.

Naar verwachting kunnen de klemmen vanaf 14 februari aanstaande gebruikt worden. Deze datum is wel afhankelijk van de weersomstandigheden.

Wat is Lock'n'Go?
Lock'n'Go is een manier om een fiets veilig te stallen, 24 uur per dag - 7 dagen per week. Het frame van de fiets wordt door middel van een persoonsgebonden Lock'n'Go-pas in een elektronische klem vastgezet, zodanig dat de fiets vergrendeld is met de stalling zelf. Met één klik kan alleen de pashouder de klem openen en sluiten met de pas.

Lidmaatschap en kosten
Het Lock'n'Go lidmaatschap is vooralsnog gratis. U betaalt alleen éénmalig EUR 5,00 borg voor de Lock'n'Go-pas. Als u de pas weer inlevert ontvangt u de borg weer terug.

Eén pasje voor drie gemeenten
In Eindhoven zijn de Lock'n'Go stallingen al geruime tijd een succes. Ook in de gemeente Veldhoven staan sinds het najaar van 2008 deze fietsenklemmen. Binnenkort komt Valkenswaard daar dus bij. Het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE) heeft het project regionaal gesubsidieerd. Zo kan de Lock'n'Go gebruiker uit Valkenswaard met één pas ook terecht in de Lock'n'Go stallingen in Eindhoven en Veldhoven.

Hoe pasje aanvragen?
Het aanmelden voor Lock'n'Go kan op twee manieren:
1. Via de website www.lockngo.nl à kies dan de knop 'aanmelden'.
2. Via aanmeldformulieren. Deze zijn vanaf 13 februari verkrijgbaar bij de balie van Publiekszaken in het gemeentehuis aan De Hofnar 15 in Valkenswaard en bij het VVV-ANWB kantoor aan de Oranje Nassaustraat 8a.

Meer informatie
Hoe de stalling precies werkt is te zien op de website www.lockngo.nl. Daar vindt u een introductiefilmpje. Ook vindt u hier informatie over het aanvragen van een pas, het huidige stallingsaanbod en nieuwe ontwikkelingen.

Voor meer informatie en/of vragen over het aanmelden kunt u ook bellen met de Lock'n'Go klantenservice: 0900-lockngo ofwel 0900-5625646.

Lock'n'Go

Binnenkort kunnen ook fietsers in Valkenswaard gebruik maken van de Loc'k'n'Go fietsenklemmen.