0 3/02/2009 16:58

Kosmopolis Rotterdam

Tentoonstelling multiple m in de centrale bibliotheek rotterdam

'multiple m': moslims, mode en muziek

14 februari 2009 t/m 8 maart 2009

Opening op zaterdag 14 februari om 13.00 uur

Kosmopolis Rotterdam presenteert op 14 februari om 13.30 uur de opening van de tentoonstelling Multiple M: Moslims, Muziek en Mode in de Centrale Bibliotheek in Rotterdam. De tentoonstelling wordt geopend door een spetterende modeshow van jonge Rotterdamse ontwerpers. Multiple M is een multimediale expositie over het zelfbeeld en imago van stadse moslimjongeren.

Moslimjongeren hoeven niet te kiezen, ze combineren. Met een flinke dosis creativiteit en individualiteit maken ze een mix van trend en traditie, oud en nieuw. Multiple M wil het stereotiepe beeld over stadse moslimjongeren doorbreken door hun beeld en zelfbeeld te laten zien in fotografie, video, mode en muziek.

Vertrekpunt zijn de resultaten van foto- en verhalenworkshops van scholieren en studenten in Rotterdam. Kunstenaar Antonio Guzman ontwikkelde de Chaindiary, een interactieve installatie en online platform, waarop vooral moslimjongeren met een niet-Arabische achtergrond zichzelf presenteren. De muziek en videoclips zijn geselecteerd door deejays Nadia en Ishtar en er is een straatmodereportage van stylist Majid Karrouch. Voor de Rotterdamse editie hebben jonge ontwerpers van diverse opleidingen speciaal voor de tentoonstelling een unieke lijn ontworpen. De ontwerpen wordt tijdens de opening getoond en meteen daarna is er de mogelijkheid om de kleding te passen. Een tweede pasdag is op zaterdag 28 februari tussen 13.00 en 15.00 uur.

Het programma voor de opening ziet er als volgt uit:

13.00 uur: Inloop

13.30 en 14.30 uur Modeshow

15.00 - 17.00 uur Zelf passen

Multiple M is een vervolg op het fotografieproject Mijn Wereld in Amsterdam met Rotterdamse studenten-ontwerpers. Multiple M is een initiatief van Stichting Mijn Wereld, samengesteld door Imagine IC in samenwerking met Kosmopolis Rotterdam.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.kosmopolisrotterdam.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie: (