Gemeente Lelystad

Geen treinverkeer Lelystad 14 en 15 februari

In het weekend van 14 en 15 februari vinden langs het spoor bouwwerkzaamheden plaats, nodig voor de aanleg van de Hanzelijn. Op verschillende locaties langs het spoor worden damwanden ingetrild. In het weekend van 14 en 15 februari is er daarom geen treinverkeer van en naar het station Lelystad. NS zet bussen in.

De werkzaamheden vinden onafgebroken plaats vanaf zaterdagochtend 04.30 uur tot en met zondagmiddag 16.30 uur. De treinen rijden weer vanaf maandagochtend 16 februari aanstaande volgens de geldende dienstregeling.

Locatie werkzaamheden

Het intrillen van de damwanden vindt plaats langs het spoor ter hoogte van de onderdoorgangen bij Tjalk, het wooncomplex de Buizerd, het Hanzepark, Midden, de Kempenaar en de Houtribdreef.

Afsluiting wegen

De onderdoorgangen voor de fietsers ter hoogte van de Tjalk en de Buizerd zijn gedurende de trilwerkzaamheden volledig afgesloten. Via bouwborden wordt de omleidingroute aangegeven. Tijdens het verplaatsen van de heistelling zal er op verschillende locaties een korte stremming zijn.

Vragen

Heeft u nog vragen, neemt u dan contact op met Sylvia Vrolijk, communicatie Hanzelijn, tel. 038 375 6161 of stuur een E-mail naar hanzelijn@prorail.nl

Hanzelijn

ProRail bouwt sinds 2007 aan een nieuwe spoorlijn tussen Lelystad en Zwolle: de Hanzelijn. Vanaf 2012 duurt een treinreis tussen beide steden dan slechts dertig minuten. Zodoende komen het noorden en noordoosten van Nederland in reistijd met de trein een stuk dichter bij de Randstad te liggen.

---