Amsterdam RAI

Persbericht Press Release

Overzichtstentoonstelling gewijd aan stijlicoon

BARBIE OPENT HUISHOUDBEURS 2009

Amsterdam, 26 januari 2009 - Niemand minder dan Barbie verzorgt op zaterdag 14 februari aanstaande de officiële opening van de Huishoudbeurs in Amsterdam RAI. Barbie-fabrikant Mattel grijpt Nederlands grootste consumentenevenement voor vrouwen aan om de vijftigste verjaardag van het stijlicoon te vieren. Op de beursvloer wordt onder meer een overzichtstentoonstelling aan Barbie gewijd. De Huishoudbeurs wordt van 14 tot en met 22 februari 2009 gehouden in Amsterdam RAI.

Ken zal Barbie overigens niet vergezellen naar de Huishoudbeurs. Ken en Barbie gingen volgens Mattel uit elkaar op Valentijnsdag in 2004 nadat ze meer dan 43 jaar samen waren geweest. Barbie wordt daarom tijdens de opening bijgestaan door de bekende visagist en haarstylist Mari van de Ven. Van de Ven zal tevens ingaan op de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van make-up en haarmode.

Mode- en stijlicoon
Mattel presenteert '50 jaar Barbie' op de Huishoudbeurs 2009 in samenwerking met V&D. Op een speciale Barbie-stand zullen Barbies van de afgelopen 5 decennia tentoongesteld worden. De stand staat geheel in het teken van de evolutie van Barbie als mode- en stijlicoon. Naast een loterij van de speciale 'Barbie 50 collectors doll' zal er een Barbie "Fashion Fever Doll' verkocht worden met een spectaculaire verjaardagskorting.

Verbeeldingskracht
Door de jaren heen heeft Barbie de titel bereikt van de populairste modepop die ooit is geïntroduceerd, een titel die zij nooit is kwijt geraakt doordat ze meegaat met haar tijd. De eerste Barbie-poppen uit begin jaren 60 weerspiegelden de couture uit Parijs en het haute couture-imago van topmodellen. In slechts een aantal jaar werd Barbie de 'beste vriendin' en vertrouwelinge van een hele generatie meisjes en hielp ze om de deur open te houden naar jonge verbeeldingskracht overal ter wereld.

Zinnenprikkelend vriendinnenfeest
De Huishoudbeurs wordt van 14 tot en met 22 februari 2009 gehouden in Amsterdam RAI. Tijdens de 64e editie van de Huishoudbeurs kunnen beursbezoeksters even onbezorgd genieten van het leven, zonder na te denken over de taken, verplichtingen, beslommeringen en verantwoordelijkheden van alledag. Het zinnenprikkelende vriendinnenfeest in de RAI kent onder meer metamorfoses, creatieve workshops, interieuradvies, optredens van bekende artiesten en nog veel meer. Natuurlijk zijn er ook de laatste nieuwtjes, trends, handige tips en leuke koopjes te vinden.

Meer informatie is te vinden op www.huishoudbeurs.nl.

Noot voor de redactie,

Amsterdam RAI