Landschap Noord-Holland

Persbericht

Heiloo, 4 februari 2009

Wandelexcursie in Mariëndal op Valentijnsdag

Onze gids neemt u en uw Valentijn mee de natuur in op Valentijnsdag: 14 februari van 13.30-16.00 uur. Mariëndal is het nieuwe natuurgebied bij Den Helder, waar de natuur zich in rap tempo ontwikkelt. Doordat het een drassig gebied is, zijn er veel en ook nog eens bijzondere vogelsoorten zoals slob- en krakeenden, toren- en slechtvalken te vinden. De mooie kudde Schotse Hooglanders zien we er ook.

Onze wandelexcursie van 14 februari is er een goede gelegenheid om op stap te gaan met uw geliefde man of vrouw, oom of tante, neefje of nichtje. Iedereen is van harte welkom. In Mariëndal is 53 ha bollengrond omgevormd tot jonge duinen, duinrellen, waterpartijen en struinnatuur. Door de afmetingen van het gebied is het één van de grootste natuurontwikkelingsprojecten in Nederland.

Aanmelden is gewenst en kan bij de InformatieWinkel van Landschap Noord-Holland, tel. 088-006 44 55. De kosten bedragen ¤ 5,50, Beschermers van Landschap Noord-Holland betalen ¤ 3,50 en kinderen tot 12 jaar ¤ 2,50. Startpunt is het Restaurant Duinoord, Jan Verfailleweg 622, 1783 BW Den Helder.