Ingezonden persbericht


Persbericht Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome

Aviodrome opent voorjaarsvakantie op Valentijnsdag

Toekomstvoorspellingen en open cockpitdagen

Lelystad, 11 februari 2009 - Het Nationaal Luchtvaart- Themapark Aviodrome presenteert de kick- off van de voorjaarsvakantie op Valentijnsdag. Iedereen die Valentijnsdag in hogere sferen wil beleven is bij de Aviodrome aan het goede adres. Op 14 februari maken bezoekers kans op een romantische rondvlucht voor twee. In de gehele voorjaarsvakantie, van 14 februari t/m 1 maart, staan diverse vliegtuigcockpits en -cabines voor alle bezoekers wagenwijd open om een kijkje achter de schermen te nemen.

Romantische rondvlucht
De meest romantische dag van het jaar luidt de voorjaarsactiviteiten in bij de Aviodrome. Zo kunnen bezoekers, door hun naam en e-mailadres achter te laten, kans maken om een romantische rondvlucht te winnen. De winnaars worden 's middags nog bekend gemaakt en de rondvlucht staat voor die middag op de planning, indien het weer dit toe laat. Speciaal voor de achtergebleven geliefden van uitgezonden militairen heeft de Aviodrome een leuke actie, zij hebben gratis toegang tot het park. De Dag van de Liefde mag niet in stilte voorbij gaan voor de uitgezonden militairen en daarom kunnen de geliefden een persoonlijke liefdes-videoboodschap versturen. Verliefde stellen kunnen samen een valentijnswandeling maken tussen de vliegtuigen en genieten van de dromerige muziek.

Open cockpitdagen
De open cockpitdagen is een jaarlijks terugkerend evenement bij de Aviodrome. Kinderen en volwassenen mogen achter de stuurknuppel van allerlei moderne en historische vliegtuigen plaatsnemen. Natuurlijk zijn de nodige experts aanwezig om antwoord te geven op de moeilijke vragen. Kinderen kunnen aan het eind van de dag hun officiële diploma afhalen, mits ze alle vliegtuigen hebben bezocht.

Toekomstvoorspellingen
Tijdens de voorjaarsvakantie wordt aan de bezoekers gevraagd of ze hun eigen toekomst en die van de luchtvaart willen beschrijven. Speciaal voor deze eenmalige actie biedt de Aviodrome een tijdscapsule aan waarin alle toekomstvoorspellingen worden opgeborgen. Over tien jaar worden deelnemers uitgenodigd om terug te komen bij de Aviodrome en wordt de tijdscapsule geopend. De toegang is dan voor alle deelnemers aan de actie gratis. De gehele voorjaarsvakantie is het mogelijk om mee te doen aan deze actie. Alle kinderen kunnen hun fantasie kwijt in het ontwerpen van het vliegtuig van de toekomst. De beste ideeën maken kans op een gratis kindervliegles. Alle geïnspireerde kinderen die thuis een ontwerp maken en dit inleveren bij aankomst ontvangen ¤ 1,50 korting p.p. op de entreeprijs.

Informatie
Iedereen is van harte uitgenodigd om tijdens de voorjaarsvakantie mee te doen aan de activiteiten. Het Nationaal Luchtvaart- Themapark Aviodrome aan de Pelikaanweg 50 op de luchthaven Lelystad is tijdens de voorjaarsvakantie dagelijks voor bezoekers geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Meer informatie over de Aviodrome kunt u vinden op www.aviodrome.nl of u kunt naar 0900-AVIODROME / 0900-2846376(25 ct. P. min) bellen.

Klik voor meer informatie op:

* Persfoto's: www.aviodrome.nl/persfoto
* Overige persberichten: www.aviodrome.nl/nieuws/persberichten
* Perscontacten: p.vdnoort@aviodrome.nl
* Website: www.aviodrome.nl

Peter F.A. van de Noort

Collectie- en Expositiemanager, Perszaken
Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome

Adres:

Pelikaanweg 50
8218 PG Luchthaven Lelystad

Telefoon:

0320 - 289 858

Fax:

0320 - 289 841

E-mail:

p.vdnoort@aviodrome.nl

Website:

www.aviodrome.nl