Evangelische Omroep

Nr. 040

Hilversum, 11 februari 2009

PRINS WILLEM ALEXANDER EN PRINSES MÁXIMA OP ANTARCTICA Blauw Bloed, zaterdag 14 februari 2009 om 19.35 uur op Nederland 2

Het EO-royaltyprogramma Blauw Bloed doet aanstaande zaterdagavond verslag van de reis die Prins Willem-Alexander en prinses Máxima afgelopen week maakten naar Antarctica. Presentator Jeroen Snel ontvangt in de studio minister Plasterk, die met het kroonprinselijk paar is meegereisd. Hij vertelt ondermeer hoe de prins en prinses in een tentje een nacht op de poolvlakte hebben doorgebracht en hoe dapper prinses Máxima was toen het gezelschap een afdaling maakte in een gletsjerspleet.

Prinses Máxima is na haar terugkeer van de Zuidpool weer direct aan het werk gegaan. Ze bezocht deze week het culturele wijkcentrum 'De Binnenstad' in Oss waar ouderen uit alle culturen activiteiten en cursussen kunnen volgen. Blauw Bloed volgt de prinses op de voet als zij een bezoek brengt aan dit bijzondere project.

Royals in het leger
Vrijwel ieder koningshuis kent een lange militaire traditie. De ene royal gaat daadwerkelijk mee op oefening en ligt soms zelfs vooraan in de vuurlinie, terwijl de ander defilees afneemt of aanwezig is bij een vlootschouw. Samen met militair deskundige Hans van Baalen bekijkt Blauw Bloed hoe heldhaftig de royals van vroeger en nu zijn.

Interview Sietze Visser
Als 15-jarige boerenzoon werd Sietze Visser door prins Bernhard aangenomen als butler op kasteel Warmelo in Diepenheim. Daar werkte hij voor Armgard, de moeder van prins Bernhard, en haar levensgezel, de wit-Russische kolonel Patchoulijev. De Friese jongeman had het niet altijd even makkelijk: zo moest hij leren om op schoenen te lopen, want hij was alleen klompen gewend. In Blauw Bloed ziet u een interview met Sietze en een bijzonder inkijkje in het huishouden van kasteel Warmelo.

Prins Charles en Camilla Parker Bowles
Tenslotte kijkt Blauw Bloed terug op een van de meest besproken koninklijke paren van de afgelopen eeuw: de Britse kroonprins Charles en zijn grote liefde, Camilla Parker Bowles. Op 10 februari 2005 maakten zij na een stormachtige liefde hun verloving bekend. Speciaal op deze Valentijnsdag het tweede deel in de serie 'Spraakmakende Liefdes'.

LET OP: de website van Blauw Bloed is vernieuwd. Voor het laatste nieuws, foto's en achtergronden over koningshuizen in binnen- en buitenland, kijk op: www.blauwbloed.tv.
---
Noot voor redactie,

Evangelische Omroep