Socialistische Partij

SP de straat op voor thuiszorg in nood

13-02-2009 * De SP gaat zaterdag 14 februari in het centrum van Groningen mensen vragen hun hart te laten spreken voor de thuiszorg. De zorg voor 3.000 Stadjers en 4.000 banen bij Thuiszorg Groningen staan onder grote druk, nu koepelorganisatie Meavita op het randje van faillissement balanceert.

Ria Rademaker: "Een van de oorzaken van deze rampzalige situatie bij Meavita is de doorgeschoten marktwerking." SP-raadslid Ria Rademaker: "Een van de oorzaken van deze rampzalige situatie bij Meavita is de doorgeschoten marktwerking; De financiële problemen worden onder andere veroorzaakt door de te lage tarieven voor de huishoudelijke zorg. Meavita is een enorm uit de kluiten gewassen organisatie, waar de financiën een grote puinhoop blijken te zijn. De mensen die zorg krijgen en de mensen die zorg geven via Meavita dreigen op te draaien voor de financiële debacles veroorzaakt door slechte bestuurders."

Mensen kunnen zaterdag hun steun uitspreken door een handtekening te zetten. De opgehaalde handtekeningen zullen volgende week worden aangeboden aan de medewerkers van Thuiszorg Groningen, om ze op die manier een hart onder de riem te steken.

"De thuiszorg gaat ons echt aan het hart. Veel mensen in stad en ommeland kunnen niet zonder thuiszorg, ze zijn er afhankelijk van. Medewerkers hebben een groot hart voor hun clienten en de organisatie. Zij dreigen nu de dupe te worden van het falende beleid van Meavita.", aldus Rademaker.

Het is voor de SP onacceptabel dat zij nu in de kou staan en niet weten waar ze aan toe zijn. Rademaker: "We hopen dat er op korte termijn een oplossing komt voor de problemen, zodat iedereen zorg blijft ontvangen en de banen in stand blijven. Het wachten is op staatssecretaris Bussemaker van Volksgezondheid. Bos kan banken na foute beleggingen en beheer redden, dat moet Bussemaker dat ook kunnen in de zorg."