Zeehondencreche Pieterburen

Ringelrob Willem weer op weg naar huis

Willem werd als een uitgeput hoopje ellende van negen kilo op nieuwjaarsdag op Vlieland gevonden. De jonge ringelrob herstelde voorspoedig en ontwikkelde zich in de afgelopen weken tot een felle dondersteen. En vandaag was het zover: Willem werd per helikopter naar gas- en olieplatform F3-FB-1 gevlogen, vanwaar hij aan de lange zwemtocht naar zijn leefgebied in de Noordelijke IJszee kon beginnen. Willem in de mand

Met een helikopter van CHC-helicopters, waarmee ook bemanningen naar de platforms worden gevlogen, werd Willem samen met een zeehondenverzorgster vanaf Den Helder naar het gas- en olieplatform F3-FB-1 gebracht, zo'n 300 kilometer noordwaarts in de Noordzee. De reismand liet men vanaf het platform aan een kabel tot op het wateroppervlak zakken zodat Willem in het water terechtkwam. Het platform is eigendom van Gaz de France SUEZ E&P Nederland BV, een groot Frans energiebedrijf, maar met een Nederlandse uitstraling en management.
De reismand aan de kabel
Een tweede kans voor Willem
Dankzij de fantastische medewerking van Gaz de France SUEZ en CHC-helicopters konden wij deze verdwaalde ringelrob een tweede kans geven. Uit het verleden weten we dat dwaalgasten vanaf deze positie in de Noordzee de weg naar huis weten te vinden.
Wij wensen Willem een hele goede reis en een behouden thuiskomst.

13-02-2009 Bron: Zeehondencrèche Lenie 't Hart