Politie Drenthe

Inbreker op pad? Politie zoekt benadeelden.

Emmen, 14-02-2009 o In de nacht van vrijdag op zaterdag is op de Meerdwarsweg in Emmen een 31 jarige man uit Schoonebeek door de politie aangehouden. Doordat de man allerlei inbrekerswerktuigen bij zich had vermoedt de politie dat hij ergens in Emmen heeft ingebroken. De politie vraagt mensen uit Emmen waarbij afgelopen nacht is ingebroken, om daar zaterdagmorgen nog aangifte van te doen.

De man fietste zonder verlichting over de Meerweg. Hij gedroeg zich erg nerveus en bij nadere controle zagen agenten dat hij allerlei inbrekerswerktuigen bij zich had. De man is een bekende van de politie en is al meerdere keren veroordeeld voor inbraken en diefstallen. Hij is aangehouden en voor onderzoek ingesloten.

Ingebroken of geprobeerd in te breken? Meldt het vandaag nog bij de politie

De politie onderzoekt nu of er de afgelopen nacht ook ergens in Emmen, en dan in het bijzonder in de wijk Emmermeer, is ingebroken in bijvoorbeeld schuurtjes of bergingen. Mochten mensen zaterdagmorgen ontdekken dat er bij hen is ingebroken of geprobeerd is in te breken, dan vraagt de politie om daar zaterdagmorgen nog aangifte van te doen. Daarmee krijgt de politie mogelijk voldoende gronden om deze man langer vast te houden. Men kan het melden op het politiebureau in Emmen of telefonisch via 0900-8844.

Wilt u meer informatie over dit berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.