Milieudienst Rijnmond

Sein brand veilig bij Kuwait Petroleum

14.02.2009 10:00
Communicatie, meldkamer, telefoon 010 473 33 33

Zaterdagnacht, 14 februari, gaf de brandweer tegen drie uur het sein brand veilig na een grote brand bij raffinaderij Kuwait Petroleum.

Bewoners ongerust, nauwelijks stankoverlast

Vrijdagavond 13 februari ontstond tegen negen uur brand in een ontzwafelingsfabriek van Kuwait Petroleum in Rotterdam-Europoort. De meldkamer van de DCMR Milieudienst Rijnmond ontving in totaal 22 meldingen uit Oostvoorne, Brielle, Hoogvliet en Pernis. De eerste melding kwam om 21.00 uur binnen, de laatste om 00.52 uur. De meeste bewoners belden omdat zij ongerust waren over de alarmen en sirenes. Drie bewoners belden de meldkamer over zwavellucht en één over de stank van olie.

Gecoördineerde Regionale Incidenten Procedure

Tijdens de brand bij Kuwait Petroleum is de Gecoördineerde Regionale Incidenten Procedure (GRIP) in werking getreden. Dan werken de gezamenlijke hulpdiensten zoals brandweer, politie, GGD en chemisch advies van de DCMR in de Commandopost Incident (CoPi) nauw samen met het bedrijf en het Rotterdamse Havenbedrijf om het incident te bestrijden. Op verschillende plaatsen in de omgeving - onder andere in Brielle - zijn metingen verricht. Er werden geen schadelijke stoffen gemeten.

Eerdere berichten over de brand verschenen vrijdagavond 13 februari en zaterdagnacht 14 februari.