Politie Drenthe

Zaterdag

Assen, 14-02-2009

Dubbele woning door brand verwoest

ELIM Door de brand die vrijdagmorgen woedde in een dubbele woning aan de Carstensdijk in Elim zijn beide woningen verloren gegaan. De brand ontstond rond 10.50 uur, mogelijk in de kelder van één van de woningen. De brand sloeg al snel over naar de aangebouwde woning en voor de brandweerkorpsen die de brand bestreden was er geen redden meer aan. De aanwezige bewoners konden op tijd de woning verlaten. Niemand raakte gewond. De precieze oorzaak van de brand is niet bekend. (09-011124

Binnenbrandje buurtgebouw

HOOGEVEEN In de nacht van vrijdag op zaterdag rukte de brandweer in Hoogeveen uit naar een binnenbrandje in buurtgebouw De Pompe aan het Wilhelminaplein in Hoogeveen. In het gebouw was brand ontstaan waardoor het hele gebouw vol rook kwam te staan. De brandweer had de boel snel onder controle. Mogelijk dat de brand is ontstaan door een storing in de elektriciteit of door een smeulende sigarettenpeuk. (09-011284)

Uit de bocht

DE PUNT Op de afrit van de A-28 bij De Punt vloog in de nacht van vrijdag op zaterdag een 27 jarige inwoner van Appingedam met zijn auto uit de bocht en botste tegen een boom. De man werd verrast door de scherpe bocht in de afrit. Zijn snelheid was toen nog zo hoog dat er niets meer te corrigeren viel. Een 26 jarige man uit Stadskanaal die bij hem in de auto zat raakte licht gewond en is per ambulance overgebracht naar het UMC Groningen. (09-011282)

Alcohol in het verkeer

KLAZIENAVEEN Op de Verlengde Scheperweg in Klazienaveen hield de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag een 25 jarige bestuurder uit die plaats aan. De man had gedronken (ruim één promille). Na het opmaken van een proces-verbaal is hij met een rijverbod van vier uur in vrijheid gesteld.

COEVORDEN Vrijdagavond vorderde de politie het rijbewijs in van een beginnend 40 jarige bromfietsbestuurder uit Emmen. De man reed met een alcoholgehalte van ongeveer één promille over De Loo in Coevorden. Dit terwijl agenten hem kort daarvoor een rijverbod hadden opgelegd omdat hij wilde gaan rijden. Toen hij toch ging rijden is hij aangehouden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt voor het rijden tijdens een rijverbod en voor het rijden onder invloed.

Op het Stieltjeskanaal in Coevorden hield de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag een 32 jarige automobilist uit die plaats aan. De man had gedronken (0,7 promille) met een proces-verbaal en een rijverbod van twee uur is hij weer in vrijheid gesteld.

RODERWOLDE Op de Hooiweg in Roderwolde botste vrijdagavond een 40 jarige inwoner van Groningen met zijn auto tegen een boom. De man verklaarde geschrokken te zijn van overstekende reeën. Hij had echter ook gedronken en niet zo weinig. Nadat hij door de politie was aangehouden gaf de ademanalyse op het politiebureau een uitslag van maar liefst twee promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

EMMEN Vrijdagavond hield de politie op de Hooggoorns in Emmen een 52 jarige automobilist uit die plaats aan voor het rijden onder invloed (1,5 promille). Zijn rijbewijs werd ingevorderd en met een rijverbod van zeven uur werd hij na het opmaken van een proces-verbaal weer in vrijheid gesteld. Ongeveer een uur later zagen agenten de man echter opnieuw rijden, nu op de Noordbargerstraat in Emmen. Hij had zich niets aangetrokken van de invordering van zijn rijbewijs en het rijverbod en was weer achter het stuur van zijn auto gekropen. De politie maakt nu proces-verbaal op voor twee keer rijden onder invloed, het rijden terwijl het rijbewijs is ingevorderd en het negeren van een rijverbod. Zou voor de man wel eens een duur avondje kunnen worden.

In de nacht van vrijdag op zaterdag hield de politie op de Weerdingerstraat in Emmen een 21 jarige automobilist uit die plaats aan. Bij deze beginnend bestuurder werd een alcoholgehalte van 0,4 promille vastgesteld. Hij kreeg een rijverbod van twee uur en een boete van 220,-.

EELDE Een 18 jarige automobilist uit Aerdenhout verloor in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Burgemeester J.G. Legroweg in Eelde de macht over het stuur. Daardoor ging hij bij de rotonde in deze weg rechtdoor en kwam na het omverrijden van een kunstwerk met een totaal vernielde auto aan de andere kant tot stilstand. De bestuurder had gedronken (1,5 promille). De politie vorderde het rijbewijs van deze beginnend bestuurder in en maakt proces-verbaal op.

ASSEN Op de Steendijk in Assen hield de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag een 51 jarige automobilist uit die plaats aan. Bij de man werd een alcoholgehalte van 0,7 promille vastgesteld. Met een proces-verbaal voor het rijden onder invloed en een rijverbod van twee uur is hij weer in vrijheid gesteld.

Veroorzakers overlast bekeurd

ASSEN Vrijdagavond hield de politie op de Nieuwehuizen in Assen een 56 jarige dronken man uit Emmen aan. De man was erg luidruchtig en veroorzaakte overlast. Op het politiebureau werd tegen hem een proces-verbaal opgemaakt voor openbare dronkenschap.

HOOGEVEEN Twee jongens van 21 jaar uit Hoogeveen zijn vrijdagavond bekeurd door de politie. Ze hadden gedronken en een joint gerookt en waren op de Hoofdstraat erg vervelend tegen winkelend publiek. De politie sprak ze daar op aan en omdat ze geen identiteitsbewijs konden tonen werden ze daarvoor bekeurd.

400,- boete voor beledigen agent

ZUIDLAREN Een 25 jarige man uit De Groeve kan door het betalen van een boete van 400,- voorkomen dat er verdere strafvervolging tegen hem wordt ingesteld. Hij kreeg deze boete omdat hij het nodig vond een agent te beledigen. Dit deed hij in de nacht van vrijdag op zaterdag toen zijn vriendin op de Havenstraat in Zuidlaren werd gecontroleerd. De man zat naast haar in de auto. De vriendin had alles netjes voor elkaar. Zij kon snel haar weg vervolgen. Echter moest ze nog wel even langs het politiebureau om haar vriend op te halen. Die werd namelijk aangehouden en door de politie meegenomen.

Vuurwapen in beslag genomen

TYNAARLO In een woning aan de Handelsweg in Tynaarlo nam de politie vrijdagmorgen een vuurwapen (illegaal en niet van echt te onderscheiden alarmpistool) met munitie in beslag. De eigenaar van dit wapen, een 21 jarige bewoner, werd aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. De politie stelde een onderzoek in omdat er informatie was binnengekomen dat deze man in het bezit zou zijn van een vuurwapen. (09-010866)

Verkeerscontroles

ASSEN Vrijdagmorgen hield de politie (aangekondigde) verkeerscontroles op de Drentse delen van de N-34, de N-33 en de A-28. de politie controleerde met onopvallende surveillanceautos en met radar. Daarbij zijn 101 automobilisten bekeurd. Op de N-34 passeerden 3620 autos de radar waarbij 53 sneller reden dan daar is toegestaan. De hoogst gemeten snelheid was 141 km/uur. Op de N-33 passeerden 2817 autos de radar en reden 41 te snel. Ook hier was de hoogst gemeten snelheid 141 km/uur. Verder werden nog twee automobilisten bekeurd voor te snel rijden waarbij hun snelheid werd gemeten vanuit een onopvallende politieauto, twee voor het niet handsfree bellen, een voor het keren op een autoweg en een voor het onnodig links rijden.

HOOGEVEEN In de nacht van vrijdag op zaterdag vorderde de politie het rijbewijs in van een 29 jarige automobilist uit Zwolle. De man reed met een snelheid van 172 km/uur over de A-28.

Auto gestolen en teruggevonden

HOOGEVEEN/DE KIEL Tussen donderdagavond en vrijdagmorgen werd vanaf een parkeerplaats aan de Van Echtenstraat in Hoogeveen een zwarte Peugeot 106 gestolen. De 27 jarige eigenaresse uit Hoogeveen vond alleen nog maar wat glas op de plek waar ze haar auto had geparkeerd. Ze deed aangifte bij de politie. Vrijdagavond werd de auto aangetroffen op de N376 in de buurt van De Kiel. De politie stelt een onderzoek in. (09-011141)

Auto weg na inbraak

RODEN In de nacht van donderdag op vrijdag is ingebroken in een woning aan de Vrijheidslaan in Roden. Onbekenden drongen de woning binnen en namen o.a. sieraden, een fototoestel en de sleutels van een voor de woning geparkeerde auto mee. Ook deze werd meegenomen. De bewoners ontdekten vrijdagmorgen de inbraak en de diefstal van hun auto en deden aangifte. (09-011043)

Aangehouden na mishandeling

ASSEN Op de Brink in Assen hield de politie in de nacht van vrijdag op zondag een 22 jarige inwoner van die plaats aan. De man wordt verdacht van het mishandelen van een 19 jarige plaatsgenoot. Deze raakte daarbij gewond aan zijn neus en hij moest zich onder doktersbehandeling stellen. Volgens de verdachte had hij niet de opzet de andere man te mishandelen maar gebeurde e.e.a. tijdens wat uit de hand gelopen geouwehoer op straat. Hij is zaterdagmorgen heengezonden. Het slachtoffer moet nog aangifte doen. Daarna wordt beslist of er tegen de verdachte proces-verbaal wordt opgemaakt. (09-011252)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.