Politie Limburg-Noord

Flyers en SMS verspreid in onderzoek schietincident Bolwaterstraat


Datum: 14-02-2009
Tijd bericht: 13:55
Plaats: Venlo

Zaterdagmiddag zijn op diverse locaties in de omgeving van de Bolwaterstraat tweetalige flyers uitgedeeld door wijkagenten, -vrijwillige- politiemensen en medewerkers van Stadstoezicht. In totaal werden onder het winkelende publiek 6.000 flyers en een vergelijkbaar aantal smsjes verspreid.

Via deze flyer en smsjes vraagt de politie het publiek om informatie en tips in het onderzoek waarbij exact twee weken geleden, zaterdag 31 januari tussen 14.00 en 15.00 uur, een man werd neergeschoten in een woning aan de Bolwaterstraat. Deze man, een 29-jarige man uit Venlo, werd toen per traumaheli naar het ziekenhuis overgebracht en overleed later aan zijn verwondingen.

Het rechercheteam is geïnteresseerd in getuigen die: mensen van of naar de woning aan de Bolwaterstraat hebben zien lopen of rennen, één of meerdere schoten hebben gehoord, rond het tijdstip van het incident één of meerdere auto's -met hoge snelheid of anderzins opvallend- weg hebben zien rijden in de ruime omgeving van de Bolwaterstraat, of anderzins over interessante informatie beschikken.

Direct na het incident startte de politie een grootscheeps onderzoek waarbij meerdere rechercheurs op de zaak zijn gezet. De plaats delict werd afgezet en er is onder andere sporenonderzoek verricht. Momenteel zitten er 16 rechercheurs op de zaak die werken aan de oplossing van dit misdrijf. Hierbij is de informatie die getuigen mogelijk nog hebben van groot belang. Zelfs het kleinste detail kan net dat stukje ontbrekende informatie zijn om deze zaak op te lossen.

Mogelijke getuigen worden middels de flyer en/of een smsbericht verzocht om die informatie met het rechercheteam te delen. Zij kunnen dit doen door bij voorkeur te bellen met 0900-8844, naar het politiebureau in Venlo-Centrum of Venlo-Oost te gaan of anders de informatie te melden via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).