Jonge Nederlandse evangelist spreekt voor 630.000 mensen


MUBI (NIGERIA), 20090302 -- Een menigte mensen is bijeengekomen, waarmee je 10 keer De Arena kan vullen; het einde van mensenmassa is niet te zien. Deze menigte heeft zich verzameld om Jezus te ontmoeten en mee te maken welke wonderen Hij doet. Massa's mensen die tot geloof komen in Jezus Christus; is dit slechts een droom van een jonge Nederlandse evangelist of is het aan de orde van de dag? David de Vos sprak onlangs tijdens de campagne van de internationaal bekende evangelist Reinhard Bonnke in Mubi, Nigeria, voor een menigte van 630.000 mensen over hoe Jezus de dood overwon.

"Het leek een droom die nog zo ver weg was. Reinhard Bonnke stelde mij echter in het voorrecht om een voorproefje van deze droom te ervaren.", aldus David de Vos. De droom waar David de Vos over spreekt is om massa's mensen tot Jezus te leiden. Vanuit dit verlangen startte hij enkele jaren geleden samen met zijn vrouw Joyce de stichting Go and Tell, opgericht om wereldwijd het evangelie te brengen.

Vanuit Go and Tell vindt evangelisatiewerk plaats in zowel Nederland als in het buitenland. Jaarlijks organiseren ze evangelisatieacties en rusten ze christenen toe in het evangeliseren. Vorig jaar bezochten ze India en Ghana om hier een grootschalige evangelisatiecampagne te houden. Het gevolg van deze campagnes waren honderden nieuw gelovigen en vele wonderen volgens het verslag op de website van de stichting; `www.goandtell.nl'.

Volgens David de Vos gaat het er om dat Jezus gepresenteerd wordt zoals Hij is, want als mensen Hem zien, beginnen ze opnieuw te geloven. "Ik vertel over mijn God en haal al Zijn beste verhalen uit de kast. Vervolgens vertel ik iedereen dat Hij dezelfde is, nooit verandert en dat Hij dat gaat bewijzen ook. Dan ren ik in mijn hart snel naar Jezus toe, ga ik achter Hem staan en zeg dan: zo nu bent U aan de beurt, want ik kan het niet!" zo verteld David de Vos; "Dikwijls sta ik dan met tranen in mijn ogen te kijken naar wat Hij doet. Naar wat er gebeurt als we Jezus presenteren zoals hij is."

Ook dit jaar verwacht Go and Tell een aantal grote campagnes in het buitenland te kunnen doen. Hierin willen
ze naar plaatsen gaan waar een grote honger is naar het evangelie. Binnen Nederland zullen weer grootse
evangelisatieacties plaatsvinden en dit jaar zal opnieuw de school voor evangelisatie plaatsvinden. Go and Tell wil zo bijdragen aan het vervullen van Jezus' opdracht om de wereld bekend te maken met het goede nieuws van een God die van mensen houdt.





Go and Tell