Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

EXPEDITIE ECODROME ZWOLLE HAAKT IN OP 200e GEBOORTEJAAR MET DARWIN DAGEN

Voorjaarsvakantie in Zwols themapark in het teken van ontdekkingsreiziger Charles Darwin

Zwolle, vrijdag 30 januari 2009 - In de voorjaarsvakantie (14 februari tot en met 1 maart) staat Expeditie Ecodrome Zwolle in het teken van de Britse ontdekkingsreiziger Charles Darwin en zijn evolutietheorie. Tijdens de Darwin Dagen kunnen bezoekers op een laagdrempelige manier kennis maken met het Darwinisme, zijn theorie en met 'Darwin' zelf. Alles zal zich afspelen rondom het Darwin Avontuur, de vorig jaar geopende attractie in het themapark die bezoekers mee op reis neemt op Darwin's avonturenschip: de Beagle.

In 2009 is het 200 jaar geleden dat Charles Darwin werd geboren. Dit wordt ook in Nederland gevierd met allerlei activiteiten. Ook Expeditie Ecodrome Zwolle haakt in op dit jubileumjaar met de Darwin Dagen in de voorjaarsvakantie. Tijdens deze dagen vinden er allerlei activiteiten plaats in het park rondom het evolutie-thema. Bezoekers kunnen deelnemen aan workshops waarbij zij zelf een dier ontwerpen volgens de principes van Darwin's evolutietheorie. De kinderen kiezen een dier uit, dat in een bepaalde omgeving (bijv. bos of zee) thuishoort. Vervolgens gaan zij het dier in een andere omgeving plaatsen en kijken hoe het dier zich zou moeten aanpassen om in die omgeving te overleven. Met de deelname aan de workshop zijn prijzen te winnen.

Darwin-telg

Tevens is er een mini-expositie en kunnen de jongste bezoekers tekenend en knutselend kennismaken met Darwin. Tijdens de Darwin Dagen zal er ook een heuse Darwin-telg aanwezig zijn in het park. Deze nakomeling zal bezoekers meenemen op avontuur en vragen beantwoorden. In het Darwin Avontuur kunnen bezoekers meevaren op avonturenschip de Beagle langs onder meer de Galápagoseilanden en zien wat voor ontdekkingen Darwin daar allemaal deed. Na dit avontuur kunnen bezoekers nog op expeditie langs onder meer otters, piranha's, vogelspinnen en slingerapen. Expeditie Ecodrome Zwolle (Willemsvaart 19, Zwolle) is de hele voorjaarsvakantie open van 10.00 uur tot 17.00 uur.


---