Rijksmuseum van Oudheden

PERSBERICHT

6 februari 2009

Nieuwe kinderaudiotour met Sipke Jan Bousema in Rijksmuseum van Oudheden

In een nieuwe kinderaudiotour neemt Sipke Jan Bousema kinderen mee op een spannende zoektocht in het Rijksmuseum van Oudheden. Sipke Jan, bekend van AVRO's Museumbende en het Junior Songfestival, gaat op de Egyptische afdeling op zoek naar een mysterieus voorwerp. De audiotour is beschikbaar vanaf 14 februari, de eerste dag van de voorjaarsvakantie, die verder in het teken staat van knutselen, hiërogliefen schrijven en een tekenwedstrijd voor kinderen in de feestelijk versierde Tempelzaal.

In de audiotour neemt Sipke Jan kinderen mee op een spannende tocht langs Egyptische mummies, farao's en hiërogliefen. Ze gaan op zoek naar informatie over een geheimzinnig voorwerp dat hij tijdens zijn vakantie in Egypte tegenkwam. Aan de audiotour is een prijsvraag gekoppeld. Elke maand wordt er uit de juiste antwoorden een winnaar getrokken. Fans van Sipke Jan kunnen de mp3-file van de audiotour gratis downloaden van www.rmo.nl/sipkejan. Voor iedereen zonder eigen mp3-speler verhuurt de museumwinkel voor 2 euro een i-pod.

Daarnaast organiseert het museum tijdens de voorjaarsvakantie (14 februari-1 maart) tal van feestelijke kinderactiviteiten. Kinderen kunnen knutselen, piramides bouwen, hiërogliefen schrijven en meedoen aan een tekenwedstrijd. Verder zijn er elke dag films over het oude Egypte en kinderrondleidingen op zondagmiddag. De activiteiten zijn geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Tijdens de voorjaarsvakantie is het museum ook op maandag geopend.

De 'Sipke Jan audiotour' kwam tot stand in samenwerking met Bureau Nebti.



Rijksmuseum van Oudheden