TROS

Hilversum, 10-02-2009
Afdeling Marketing & Communicatie

Radio
TROS MUZIEKCAFÉ
Uitzending zaterdag 14 februari
Radio 2 - 16.00 uur

DANNY DE MUNK EN VANVELZEN IN TROS MUZIEKCAFÉ

Op zaterdag 14 februari ontvangt Daniël Dekker onder meer Danny de Munk en VanVelzen in TROS MUZIEKCAFÉ.

Danny de Munk staat alweer jarenlang op de planken in vele beroemde musicals, waaronder nu ook weer 'Ciske de Rat', waarin hij ooit als 12-jarige debuteerde. Vorig jaar bracht Danny de Munk voor het eerst in jaren weer een album uit, getiteld 'Hart en Ziel', en dit stond in oktober op de zesde plaats in de album Top 100. Op 3 en 4 april geeft hij twee concerten in de Heineken Music Hal.

Zanger/pianist Roel VanVelzen is een opvallende verschijning en krijgt moeiteloos alle ogen op zich gericht. Zijn eerste single 'Baby Get Higher' wordt een megahit en zijn debuutalbum 'Unwind' komt binnen op nummer 1 in de hitlijsten. Op dit moment staat hij met zijn single 'On My Way' al hoog in de Mega Top 100 en zijn gelijknamige album is onderweg.

B-Yentl komt als baby naar Nederland en is van jongs af aan opgegroeid in een uitermate muzikale familie. Familieleden als Ruth Jacott en Timeless zijn haar grote voorbeelden. Zij zong o.a. met Johnny Logan, Trijntje Oosterhuis, Mai Tai, Candy Dulfer, André Hazes, Golden Earring en De Dijk. Nu is er dan haar debuutalbum 'Memories' met daarop haar nieuwe single 'Thinking about you'.

Anneke van Giersbergen. Na 13 jaar bij The Gathering heeft rockzangeres Anneke van Giersbergen besloten dat het voor haar hoog tijd is om nieuwe wegen in haar leven en op muzikaal gebied in te slaan. Dit doet ze onder andere met haar nieuwe band Aqua de Annique. Op 30 januari kwam hun eerste album 'Pure Air' uit. Het is een semi-akoestisch album met veelal ingetogener liedjes, al worden op sommige nummers de registers ook nog flink open getrokken.

TROS MUZIEKCAFÉ komt iedere zaterdag live vanuit Studiocafé De Plantage. U kunt de uitzending gratis bijwonen. De uitzending is van 16.00 tot 18.00 uur op Radio 2. Het adres is Plantage Kerklaan 36 in Amsterdam.

Voor meer informatie: www.muziekcafe.nl