Gemeente Dordrecht


Mime-Version: 1.0

Message-Id:

Romantisch Valentijnsconcert met OTRA
Tango-orkest met dans in Kunstkerk

Zaterdag 14 februari speelt OTRA, het Orquesta Tipíca van het Rotterdams Conservatorium onder leiding van Leo Vervelde in de Kunstkerk. Zij spelen een repertoire uit de Epoca de oro, de gouden tijd van de tango. Speciaal voor deze avond komt er een dansechtpaar mee naar Dordrecht. Het concert is inclusief kop koffie of thee en Valentijnslekkernij.

Het programma van de zaterdagavond bestaat uit speciaal voor het orkest geschreven composities van Sonia Posetti, Alejandro Schwarz, Gustavo Gancedo en Wim Warman, een nieuwe generatie tangocomponisten uit Buenos Aires, Parijs en Rotterdam.

Het tango-orkest OTRA is de spil van de studierichting Argentijnse Tango van het Rotterdams Conservatorium en speelt muziek waarin traditionele en moderne tango centraal staan. In het programma worden naast traditionele tango's en aan het genre verwante ritmen (milonga ciudadana, milonga campera, vals criollo), de verbindingen gezocht met de huidige tijd.

Het orkest staat onder leiding van Leo Vervelde en is samengesteld uit studenten en docenten van de vakgroep en trad de laatste jaren op in Spanje, Duitsland, België en Frankrijk. In 2006 nam OTRA deel aan het 'VII festival Buenos Aires Tango' in Argentinië en daar werd een van de concerten live uitgezonden op de Argentijnse tv. Leo Vervelde was samen met Carel Kraayenhof oprichter van Sexteto Canyengue.

Verras iemand met een romantisch optreden op Valentijnsdag en kom naar de Kunstkerk. Het concert is inclusief een kop koffie of thee en een Valentijnslekkernij.

De Keuze van de Kunstkerk, OTRA, tango orkest met dans. Zaterdag 14 februari, aanvang 20.00 uur. Meer informatie over kaartverkoop op www.kunstkerkdordrecht.nl

Datum 10 februari 2009
Redactie Marianne van Rijsbergen
Servicecentrum Drechtsteden
Communicatie Advies en Middelen
T (078) 639 69 01
Informatie Evelien Holster
Kunstkerk Dordrecht
T (078) 639 85 55