Nederlandse Islamitische Omroep

Presentatie: Nuweira Youskine


---

Media over de moslim

Studente politicologie Rachida Abdellaoui neemt de Nederlandse kranten, t.v. en het internet kritisch onder de loep. Wat is er deze week aan zin en onzin over de islam en moslims geschreven?

Nieuwe koers PvdA

Afgelopen december presenteerde de Partij van de Arbeid met een nieuwe, volgens sommigen té, gepeperde integratienotitie. Het integratiedebat wordt met hardere toon benaderd dan voorheen. Een groot deel van de nota handelt over islam-verwante onderwerpen. Eindelijk realiteitszin of puur electoraal gewin binnen de PvdA? Hierover discussiëren PvdA-leden Eddy Terstall en Derya Kaplan.

Joden en Palestijnen in Antwerpen

Na de Israëlische verkiezingen afgelopen week is duidelijk geworden dat de Israëlische regering een stukje naar rechts is opgeschoven. Correspondente Heidi Verdonck onderzoekt hoe dit zijn weerslag heeft op de grote Joodse en Palestijnse gemeenschappen in Antwerpen.

Moslimliefde

Ook moslims vinden graag de liefde van hun leven. Alleen is het soms moeilijk in Nederland om de partner op een verantwoorde manier te ontmoeten. Het Islamic Single Event biedt misschien uitkomst. Vijdan Yildirim maakte een sfeerverslag van het onlangs gehouden feest voor islamitische singles.

Nieuws uit de islamitische wereld.

Journaliste Hassnae Bouazza neemt op haar eigengereide manier het serieuze - Ä-n entertainment nieuws uit de islamitische wwereld door.

De Zevende Hemel is elke zaterdag tussen 18:00 en 19:00 te beluisteren op Radio 5 (747AM)


---