Ingezonden persbericht

UITNODIGING / PERSBERICHT

Saluut aan de Veldheer - Bundelpresentatie Bart FM Droog bij boekhandel van der Velde te Groningen op 14 februari

'De met veel talenten begiftigde Drentse veen- en negorijdichter Droog' - Gerrit Komrij

Op Valentijnsdag 14 februari wordt de nieuwe bundel Veldheer en andere liefdesgedichten (Uitg. De Contrabas) van Bart FM Droog gepresenteerd bij boekhandel Van der Velde te
Groningen. Dichter Tsead Bruinja zal Droog interviewen en enkele collega's lezen voor.

Veldheer en andere liefdesgedichten is de vierde bundel van Bart FM Droog (1966), waarin Droog zowel slachtoffer, ooggetuige als dader is, met allerlei nevenpersonages, van Napoleon tot paus Benedictus XVI. Droog debuteerde in 1998 met Deze dagen. Hij verwierf landelijke bekendheid als lid van het gezelschap De Dichters uit Epibreren (Johnny van Doornprijs 2003) en als bevlogen redacteur van het online poëziedagblad Rottend Staal. Van 2002-2005 was Bart FM Droog de eerste Stadsdichter van Groningen en sinds maart 2008 is hij de tweede gemeentedichter van Emmen.

Na Gerrit Komrij's onverwachte terugtreden als Dichter des Vaderlands in 2004 organiseerde Droog een tussentijdse DdV-verkiezing, waarna Simon Vinkenoog voor een jaar de functie op zich nam. Droog publiceerde in 2004/2005 veel over de verkiezing die gewonnen werd door Driek van Wissen. In de recente Dichter des Vaderlandsverkiezing was Droog actief als campagneleider voor Tsead Bruinja.

Datum: zaterdag 14 februari 2009
Locatie: Boekhandel van der Velde, A-Kerkhof 45-47, Groningen
Aanvang: 15.00 uur
Toegang: gratis